top of page
Search

Geen uitbreiding sociale contacten

"Versoepelingen op het vlak van sociale contacten zitten er niet meteen in. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd op de Franstalige zender RTBF. Volgens hem leent de huidige situatie zich daar niet toe.

Op het Overlegcomité halverwege oktober besliste de regering dat ieder huishouden maar één nauw contact meer mocht hebben. Toen mocht je wel nog tot drie mensen thuis ontvangen als daarbij afstand werd gehouden. Twee later werd ook die regel aangepast. Sindsdien mag je thuis maximaal één persoon uitnodigen, al mogen alleenstaanden nog één iemand extra zien. Buitenshuis mag er nog steeds met maximaal vier personen afgesproken worden.

Versoepelingen

Ondertussen zijn we vier maanden verder en is er van versoepelingen op sociaal vlak nog steeds geen sprake. Ook op het laatste Overlegcomité kwam dat onderwerp niet aan bod. Daar zijn de huidige coronamaatregelen verlengd tot minstens 1 april. Enkel voor de kapper kwam er een versoepeling, ondanks tegenkanting van sommige experts.

Tegenover de Franstalige zender RTBF blikt Alexander De Croo vooruit naar de toekomst. “Het versoepelen van de coronamaatregelen zal stap voor stap gebeuren, waarschijnlijk per sector. Je moet niet alles tegelijkertijd doen”, zei hij woensdagavond. Zomer

“We hopen allemaal dat de sociale contacten uitgebreid kunnen worden, maar we zitten nu in een situatie waarin dat niet mogelijk is”, verduidelijkte De Croo. Een concrete tijdlijn kon de premier daarbij niet geven. Hij gaat er wel vanuit dat we tegen deze zomer onze sociale contacten minder zullen moeten beperken"

___________ Wie mijn eerdere posts gelezen heeft weet dat Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden via M.B. van 07.02.2021 de maatregelen die opgelegd werden krachtens M.B. van 28.10.2020, in artikel 6 heeft verlengd tot 01.04.2021.

Het is al de tweede keer dat zij in stilte, achter onze rug, zonder enige communicatie, de maatregelen verlengd van 15.01 naar 01.03 en vervolgens naar 01.04.2021. Dit zal menig Grondwetspecialisten andermaal hun haren ten berge doen rijzen.

Met de huidige verklaringen van premier De Croo weten we dus nu al dat er ook op 01.04 geen sprake zal zijn van enige versoepeling op vlak van sociale contacten en alles zal blijven zoals het nu is tot aan de zomer ( mogelijks zelfs nog langer ).

Het land zit al 3,5 maand in lock-down. Met amper 1632 mensen in het ziekenhuis op een totale bevolking van om en bij de 11.500.000 mensen en een positiviteitsratio van amper 5% van de totale bevolking, vallen de maatregelen die gelden sinds 30.10.2021 nu al op geen enkele manier meer te rechtvaardigen. Premier De Croo neemt zijn dromen voor werkelijkheid als hij denkt dat hij het volk en de economie nog tot de zomer in een wurggreep kan blijven houden. De Croo gedraagt zich NIET als een goede huisvader en is zeker niet de " crisismanager " die hij beweert te zijn. https://crisiscentrum.be/.../files/content/07_1.pdf... https://www.msn.com/.../wanneer-worden.../ar-BB1dCzkm...
252 views0 comments
bottom of page