top of page
Search

Geen normale kerst in Spanje

MADRID - Geen normale kerst in Spanje.

Dat is waar Spanjaarden dit jaar rekening mee moeten houden volgens de Spaanse minister van Volksgezondheid.

De komende vijf à zes maanden zullen volgens hem heel lastig en gecompliceerd zijn. Dit zei minister Illa tijdens een interview op de Cataanse radiozender RAC1. Op de vraag of het vaccin in december wordt verwacht gaf hij aan dat dit mogelijk is maar dat begin 2021 een stuk realistischer is en vertelde over de contracten die de regering van Spanje heeft met de farmaceuten AstraZeneca, Sanofi en Janssen voor vaccins tegen Covid-19.


Illa: “Half november worden de laatste resultaten van de klinische proeven met de vaccins verwacht. Als alles door de veiligheidscontroles komt, is het mogelijk dat in december de eerste vaccins gereed zijn. Niet iedereen kan echter in een keer gevaccineerd worden waardoor we nog zeker rekening moeten houden met vijf à zes gecompliceerde maanden"


Goh, dat klinkt bekend in de oren ! Waar hebben we dit nog gehoord ? Ah, ja, juist, Maggie De Block verkondigde in augustus al exact hetzelfde! Toch raar hè, al die ministers, in diverse landen, die identiek hetzelfde vertellen.... Zouden ze hetzelfde draaiboek gebruiken dat de EU en de WHO hen overhandigd heeft?

40 views0 comments
bottom of page