top of page
Search

Frustratie, gelatenheid, dalende motivatie, angst en dalend risicobesef


" Er is vandaag bij de bevolking een explosieve mix aanwezig van frustratie, gelatenheid, dalende motivatie, angst en dalend risicobesef. Dat blijkt uit het meest recente rapport van de Motivatiebarometer van de experten groep Corona en Psychologie, die de overheid adviseert.

Voor het eerst in deze coronacrisis is er volgens het rapport een risicovolle combinatie van dalende (vrijwillige) motivatie, moedeloosheid en angstige bezorgdheid en een laag risicobesef.

Verschillende elementen kunnen deze toenemende gelatenheid verklaren. Er is veel verwarring en onduidelijkheid: hoe zorgwekkend is de situatie echt?

Tegelijkertijd wordt er soms (* ) dreigend en angst inducerend gecommuniceerd. Dit alles zorgt voor onrust.

De hoera-stemming rond de vaccinaties heeft plaats gemaakt voor de ontnuchterende waarheid dat het vaccinparcours ongetwijfeld hobbelig en onvoorspelbaar (lees: traag) zal zijn. De hoop maakt plaats voor ontgoocheling.

Voor het volledige rapport van de experten groep Corona & psychologie, klik hier : https://vvkp.be/.../Rapport-21-Tandvlees-en-volhouden.pdf (*) Soms ? Zeg maar gerust altijd; elke dag, al een jaar lang.... Het nocebo effect is enorm ( zie eerdere post ) https://pnws.be/coronacrisis-explosieve-mix-van.../


112 views0 comments

Comments


bottom of page