top of page
Search

FRANKRIJK ZEGT NEEN TEGEN COVIDPAS AAN DE GRENZEN

De EU heeft een paar weken geleden beslist om de EU Covidpas verplichting te verlengen tot 30.06.2023. Waarom precies weet niemand. Ursula heeft het niet gepreciseerd. Op het tijdstip dat beslist werd tot de verlenging was de pandemie afgeschaft ( ook in B ). Er is geen sprake meer van een Covid pandemie / epidemie. Het blijft dus maar zeer de vraag wat Ursula & co geïnspireerd heeft om de EU Covidpas toch met een jaar te verlengen. Misschien beschikt de dame en haar ploeg vazallen over een glazen bol en wist zij toen en nu reeds dat er in het najaar opnieuw een variant hard zal toeslagen ? Time will tell.

De lidstaten dienen de EU beslissing nu bij wet in te lassen in hun nationale wetgeving. Gisteren, 12.07.2022, heeft in het Frans Parlement de stemming plaats gevonden. De Wet inzake de verplichte EU Covidpas is goedgekeurd met uitzondering van art. 2 dat handelt over de Covid pas controle aan de grenzen van Frankrijk, de eilanden voor de kust, Corsica, Franse Antillen, " outremer " ( Nieuw Caledonië, Polynesië, Guadeloupe, Martinique, Guyane, L'Ile Maurice, îles Wallis et Futuna, Terres australes et antarctiques françaises ). Dit artikel werd met meerderheid van stemmen verworpen ( door de oppositie EN leden van de meerderheid ).

U kan dus rustig op vakantie gaan op alle Franse grondgebieden. Aan de Franse grens zal er geen Covidpas controle plaats vinden. De Fransen overigens ook. De EU Covidpas is vanaf 01.01.2023 voor Franse inwoners enkel verplicht indien zij reizen naar andere bestemmingen waar de EU Covidpas wel geldt ( dit is in principe in alle EU lidstaten en de landen die zich hierbij aangesloten hebben - zie de lijst in een eerdere post )

4 views0 comments
bottom of page