top of page
Search

Factcheck: Nee, deze foto toont geen doodskisten in Bergamo tijdens de coronacrisis

Een fotocollage die opduikt op Facebook in Franstalig België toont tweemaal een hangar vol doodskisten. De originele foto werd genomen na een scheepsramp met vluchtelingen in 2013. De collage is echter een hoax die twijfel zaait over de echtheid van het coronavirus.

Bron: KnackAlle middelen zijn goed om een angspsychose te schapen ....


In oktober 2013 is een gammele boot met aan boord meer dan 500 illegale immigranten voor de kust van Lampedusa in moeilijkheden geraakt en in brand gevlogen. Zo’n 150 opvarenden uit Somalië en Eritrea konden zich redden, de anderen – waaronder veel vrouwen en kinderen – zijn verdronken of verbrand.

De foto van hun lijkkisten werd door de Italiaanse pers in maart 2020 opnieuw gebruikt om het aantal corona doden in Bergamo in de kijker te zetten. Dit is door de Internationale MSM waaronder de Vlaamse, gewoon overgenomen zonder enige fact checking.


De colonne leger trucks die de hele wereld s nachts door de lege straten van Bergamo heeft zien rijden om de zgn lijkkisten op de valse foto te transporteren, was ook getrukeerd. De trucks waren leeg....


Hoeveel doden er werkelijk zijn geweest in Bergamo zullen we wellicht nooit weten. Het enige dat we sinds de recente bekentenissen van de Italiaanse overheid weten is dat slechts 6% van alle doden in gans Italië corona doden waren.

.

6 views0 comments

Comments


bottom of page