top of page
Search

Even over onze taalgrens piepen... Wat wordt er zoal gezegd aan Waalse kant ?

Jean-Luc Gala a reconnu avoir affirmé que "certains experts flamands étaient des espèces d'ayatollahs" et qui "pesaient beaucoup trop sur le politique". Le professeur s'est ensuite expliqué, résumant son avis sur la crise sanitaire actuelle.

Bron: RTL


Even over onze taalgrens piepen ... Wat wordt er zoal gezegd aan Waalse kant ?


Wel ... daar zijn zeggen ze hetzelfde als wat ik ( en samen met mij vele anderen ) al weken lang zeggen


Professor Gala, gerenommeerd infectioloog, hoofd van het ziekenhuis UCL ( franstalige tegenpool van UZ Leuven ) en Directeur van de afdeling Biologische bedreigingen, is het op zijn zachtst uitgedrukt NIET eens met de wijze waarop de experten Marc Van Ranst, Emmanuel André, Erika Vlieghe en/of Marius Gilbert, de epidemie van het corona virus beschrijven.


"De cijfers stemmen niet overeen met hetgeen wij in de ziekenhuizen zien "

"Het is ongelooflijk dat zij durven te zeggen dat we op één maand tijd van kleine cijfers naar grote cijfers kunnen gaan en wij daar op moeten anticiperen. Werkelijk ongelooflijk. Er is GEEN exponentiële groei van de gevallen. Er is enkel een toename van het aantal positieve testen die enkel te wijten is aan het feit dat er meer testen worden gedaan in België. De ratio blijft globaal bekeken tussen de 3 à 4%. We spreken hier echter niet over zieken ! We spreken over tests! Dat is hetzelfde in Frankrijk en bijna overal in Europa. We hebben positieve gevallen en sporadische gevallen. Maar geen epidemie!" "We hebben 70 bedden op intensieve zorgen op een totale capaciteit van meer dan 2000 bedden. Het zijn de diensten van allen intensieven die mij deze cijfers bezorgen. Maar dat stelt helemaal niets voor in verhouding tot de globale gezondheid. U moet weten dat er in België ELKE DAG 7.000 niet-covid patiënten gehospitaliseerd worden tegenover 40 covid gevallen per dag. Mijn excueses dat ik zo eerlijk ben om mij niet bovenmaats ongerust te maken en enkel waakzaam en opmerkzaam te blijven" Dat is duidelijk me dunkt.


"Je voudrais que monsieur Van Ranst nous explique exactement ce qu'il comprend de ce nombre R" (Jean-Luc Gala)
2 views0 comments

Comments


bottom of page