top of page
Search

Euhhh... ???

Op 23.04.2021 is het Overlegcomité samen gekomen en zijn een aantal versoepelingen kenbaar gemaakt :


- heropening van de horeca terrassen op 08.05.2021 onder voorwaarden ( max 4 p aan een tafel, tafels 1,5 m uit mekaar, tot max 22 uur, bediening met MM ... ) " als de cijfers het toelaten" - buiten evenementen zijn terug toegelaten met 50 personen - vanaf juni buitenevenementen en binnenevenvementen met max 200 personen -zomerkampen met overnachting toegelaten voor max 50 p


Zo is het ook gebracht door de media.

"Het buitenplan kan in werking treden op 8 mei als de vaccinatiecampagne op dezelfde manier blijft evolueren. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Volgens premier Alexander De Croo is er geen reden om aan te nemen dat dat niet het geval zal zijn. Terrassen kunnen open tot 22 uur en evenementen buiten kunnen met 50 personen. Het Overlegcomité heeft ook een beslissing genomen over de zomerkampen. Die mogen doorgaan met overnachting met maximaal 50 personen." https://www.vrt.be/.../04/23/overlegcomite-23-april-persco/


Ik heb de afgelopen 5 dagen uitgekeken naar het nieuw Ministerieel Besluit want zo lang dat dit niet gepubliceerd is, bestaan de beloofde versoepelingen niet. Op 28 april is er een nieuw M.B gepubliceerd dat gesteld is op datum van 27 april ( zonder voorafgaandelijk advies van de wetgevende kamer van de Raad van State ).

De situatie is blijkens de vele overwegingen zeer slecht. Dienvolgens heeft Annelies in haar eentje beslist in een inreisverbod voor buitenlanders die de afgelopen 15 dagen in Brazilië, Zuid'Afrika of India verbleven hebben behalve voor ... diplomaten, Euro-ambtenaren, hun personeel en genodigden evenals vervoerders ter land, ter zee en in de lucht voor essentiële reizen ( zij kunnen blijkbaar niet besmet geraken ).


GEEN WOORD over de beloofde versoepelingen.


Voor wie het MB wil lezen, klik hier : https://crisiscentrum.be/.../files/content/mb_2704.pdf

Als de link niet open gaat, kopieer ze en zoek via het net.


Dit kan twee dingen betekenen :

- ofwel worden de beloofde versoepelingen niet gepubliceerd zodat het Overlegcomité hierop deze week of volgende week naar eigen goeddunken kan terugkomen ' als de cijfers het niet toelaten " of de vaccinatiegraad onvoldoende is, - ofwel zijn de versoepelingen waartoe op 23.04 beslist is opnieuw voorgelegd voor advies aan de Raad van State ( zoals het overigens hoort ) en zal het Ministerieel Besluit mbt de versoepelingen pas gepubliceerd worden tijdens de eerste week van mei ( volgende week dus ). Ik hoop natuurlijk op de tweede optie.


Ondertussen lezen we vandaag in de pers : https://www.msn.com/.../eindelijk-goed.../ar-BB1g9arK...

"Het reproductiegetal bedraagt intussen 0,9. Alles wat onder 1 ligt, is goed. “Dat wil zeggen dat elke geïnfecteerde persoon niet meer opnieuw iemand anders infecteert, klinkt het."


Wat betreft de vaccinatie graad is er geen goed nieuws.

Op 27.04.2021 had 77,84% van de 65-84 jarigen een eerste vaccin gehad, maar amper 11% een dubbele inenting. Van de 85+ heeft 85% een eerste vaccin gehad maar slechts 12% een dubbele vaccinatie. 1 inenting biedt geen enkele bescherming. Bij een dubbele inenting hebben gevaccineerden naargelang van het geval nog altijd 1 kans op 4 om besmet te geraken of 1 kans op 20 ( mits het % bescherming dat de Pharmabedrijven beweren juist is ). België telt ruim 2.560.000 mensen die tussen 65 en 85+ oud zijn.

U kan dus maar best geen terrasjes plannen tegen 8 mei 2021.

Voor het dashboard inzake vaccinaties : klik hier. https://covid-vaccinatie.be/nl749 views0 comments

Comments


bottom of page