top of page
Search

Een "complotist" is iemand die u tegenspreekt, mijnheer Van Ranst. Meer is dat niet.

Marc Van Ranst windt flink zich op over de groep ‘Viruswaanzin’. "Complotgroepen zoals “Viruswaanzin”, geleid door Jeff Hoeyberghs en advocaat Michael Verstraeten, die oproepen tegen het dragen van mondmaskers spelen op een onverantwoorde manier met onze volksgezondheid", klinkt het bij de viroloog.


"Complotgroepen zoals “Viruswaanzin”, geleid door Jeff Hoeyberghs en advocaat Michael Verstraeten, die oproepen tegen het dragen van mondmaskers spelen op een onverantwoorde manier met onze volksgezondheid"


Is dat zo mijnheer Van Ranst ? Hoe dan? Kan u dit - voor de verandering eens - motiveren?

U bent de eerste om met agressieve uitlatingen in de aanval te gaan tegen iedereen die u durft tegen te spreken. Niet met wetenschappelijke onderbouwde uitleg, maar met ijle woorden die nooit gestaafd worden. U hebt een mening over alles, ook over aangelegenheden die ver af staan van het domein waarin u over enige - zij het steeds meer twijfelachtige - kennis beschikt.


Welke bewijzen hebt u dat het dragen van chirurgische en stoffen mondmaskers nuttig is ? Is uw geheugen zo kort dat u zich niet meer herinnert dat u in een niet zo ver verleden, met veel overtuigingkracht, dagelijks in MSM verkondigd hebt dat mondmaskes totaal nutteloos zijn? Er bestaan compilatie video's van uw boutades. U zou ze eens moeten bekijken. Misschien zal het dan eindelijk tot u door dringen dat uw geloofwaardigheid samen met uw badwater weg gespoeld is.


Of... laat mij de vraag omkeren. Dat is misschien gemakkelijker. Welke bewijzen hebt u dat wie geen mondmasker draagt " op onverantwoorde wijze met de volksgezondheid speelt "? Hebt u de cijfers onlangs nog eens bekeken ?

Ik bedoel natuurlijk de werkelijke cijfers, de Excells van Sciensano die dagelijks manueel aangevuld worden en niet de valse cijfers die aan WHO worden doorgegeven. Ach, maakt eigenlijk niet uit want zelfs de cijfers die aan de WHO overgemaakt worden getuigen van amper 0,9% positieve testen en een handvol ziekenhuisopnames die veel lager zijn dan de mensen die het ziekenhuis verlaten. We gaan niet moeilijk doen over een paar nullen na de komma. Nul, komma of nul, komma, nul, nul... zal het verschil nu ook niet maken.


Laten ons komen tot de essentie. Kan u met dergelijke cijfers nog ernstig beweren dat de volksgezondheid op de helling staat ? Seriously ?

En wat is dan precies het " complot " van die groepen waar u naar verwijst ? Wat doen die sluwe samenzweerders? Welke snode plannen en intriges smeden zij ? Want ja, ook dat motiveert u niet. Uw loze aantijgingen zijn altijd inhoudloos. U houdt van lange monologen in een desolate tv-studio waar niemand u tegenspreekt. En u tokkelt ook graag op uw smartphone om honderden tweets de wereld in de sturen. De ene al onzinniger dan de andere. U gaat elk tegensprekelijk debat uit de weg.


Een "complotist" is iemand die u tegenspreekt. Meer is dat niet. U kan het niet hebben dat zoveel mensen uw onzinnige uitlatingen weerleggen met keiharde bewijzen van het tegendeel. Het zijn mensen die kritisch denken, opzoekingen doen, stukken en cijfers analyseren, u er op wijzen dat u het land met uw fantaisistische rampscenario's een vuile toer hebt gelapt en in een wurggreep blijft houden voor niets.


Het is ronduit zielig dat u niets anders kan verzinnen als wederwoord. U kan beter onder een dikke steen kruipen van schaamte. Een schaamlapje is voor u veel te klein..
2 views0 comments
bottom of page