top of page
Search

Deplorables

The situation may seem deplorable and for some even an unbearable horrifying miserable tragedy, but ... we are NOT deplorables.

Jakobien Huisman - lees haar Facebook-post via deze link.

Lieve Jack, straffe madam, we hebben allemaal wel eens momenten dat we met een diepe zucht achterover leunen en denken "what the f*ck is going on ".

Binnen een tijdsbestek van minder dan een jaar is deze wereld verworden tot een bizarre plek waarin alles wat we als evident beschouwden plots uit onze handen is geglipt. Verworven rechten zijn op losse schroeven komen te staan, geparkeerd in een glazen kast, binnen handbereik maar toch net niet.

Vrijheid. Vrij om te gaan en staan waar je wil, om te gaan met wie je wil en wanneer je wil, te doen waar je zin in hebt binnen de grenzen van het wettelijk toelaatbare, te kussen, te knuffelen, te feesten, te reizen. Wie had ooit gedacht dat het ons met één vingerknip kon ontnomen worden ? Niemand. Het was evident. We stonden er niet bij stil en net zoals "Le Petit Prince d'Exupéry "hadden we er ook geen waardering meer voor.

De huidige van-de-pot-gerukte situatie biedt ons meteen ook de kans om te leren, te groeien en bewust te worden dat niets evident is. We zullen moeten vechten om onze vrijheden terug te krijgen en het voortaan koesteren als het hoogste goed, want dat is het.

Het is geen verworven recht.

Je getuigenis is pakkend. Velen zullen zich hierin herkennen. Het is precies daarom dat ik ze overneem en post om nogmaals te onderstrepen dat het nu vooral zaak is om mentaal sterk te blijven.

Schudt de pluimen die je onderweg verloren hebt van je af. Die groeien wel terug. Binnen afzienbare tijd zullen wij terug vrij zijn en reizen, plezier maken, gezellig samen zitten en mekaar vast pakken.

En ach,laat die labelaars maar zaniken, zij weten niet beter. You are not deplorable, you are invincable #blijfpositief #humanrightsnotnegotiable #freedom
332 views0 comments

Commentaires


bottom of page