top of page
Search

DENEMARKEN SCHRAPT ALLE CORONAMAATREGELEN

Na Israël, de UK, Ierland en 34 staten in de US, schrapt nu ook Denemarken alle corona maatregelen. Het openbaar leven wordt vanaf vandaag open gegooid.

De Deense regering ziet de coronapandemie niet langer als "bedreigend voor de samenleving", waardoor heel wat maatregelen kunnen geschrapt worden.

Iedereen die dat graag wil, kan nog steeds getest worden ( maar het is op vrijwillige basis )


Reizigers die Denemarken binnen willen zijn voorlopig wel nog verplicht om een vaccinatiebewijs voor te leggen. In de medische sector en WZC moet er ook nog steeds een coronapas voorgelegd worden en mondmaskers gedragen worden.

Nochtans zijn er ( ook ) in Denemarken nog ontzettend veel besmettingen met Omikron ( 30.000 -50.000 per dag op een totale bevolking van 6 miljoen inwoners ) maar het aantal mensen dat opgenomen wordt met ernstige longontstekingen ( IC ) is maar heel klein, Het is daarom dat de maatregelen opgeheven worden.

Niet onbelangrijk bij de beoordeling van de situatie in Denemarken is de vaststelling dat per 30.01.2022 81,35% van de bevolking dubbel gevaccineerd is ( of beschouwd wordt als dubbel ) maar het land toch de hoogste besmettingsgraad heeft van de EU ( met Omikron ) wat weer maar eens bevestigt dat de " vaccins " geen bescherming bieden. https://ycharts.com/indicators/denmark_coronavirus_full_vaccination_rate

De situatie in België is identiek als in de hiervoor geciteerde landen. Hoewel zij zeer goed weten hoe de zaken er voor staan hebben Alexander De Croo, Frank VDB en Annelies Verlinden vorige week - hetzij op een tijdstip dat de corona maatregelen in alle hiervoor geciteerde landen, behalve Denemarken, al opgeheven waren - de noodtoestand ( die er niet is ) desalniettemin verlengd tot 28.04.2022 en alle vrijheidsbeperkende maatregelen verder aangehouden. Zelfs de mondmaskerplicht buiten werd niet opgeheven terwijl al lang vast staat dat er buiten geen besmettingen plaats vinden

( noot : in NL werd de mondmaskerplicht buiten pas in november 2021, ofwel 20 maanden na de aanvang van de crisis-die-er-geen-is, ingevoerd, zij hebben nooit meer besmettingen gehad dat in B ).

De afgelopen maanden zijn er heel wat manifestaties geweest waar mensen zij aan zij naast mekaar liepen. Dit heeft geen aanleiding gegeven tot grote uitbraken van ziekte. Er worden weliswaar veel besmettingen geregistreerd van mensen die om de haverklap naar een testcentrum lopen ( dus per definitie geen betogers want die laten zich niet testen omdat ... ze zich kiplekker voelen ).

Amper 0,5% van het totaal aantal geregistreerde besmettingen wordt ziek. De sterftegraad is zeer laag. Mensen sterven NIET van Omikron.

Er is NIET voldaan aan de wetenschappelijke voorwaarden van een pandemie. Alexander De Croo, Frank VDB en Annelies Verlinden zijn NIET ter goeder trouw. Ze handelen NIET in het belang van de bevolking en de economie.

De maatregelen dienen ook in België, met onmiddellijke ingang afgeschaft te worden. De bevolking heeft genoeg geleden onder de vrijheidsbeperkingen. De economie heeft miljarden schade opgelopen. Genoeg is genoeg.

25 views1 comment
bottom of page