top of page
Search

De woordkeuzes van de vakspecialisten (*)

" We koesteren nog steeds de hoop dat we op een dag van het vervelende sars-CoV-2-virus verlost zijn. Maar het gros van de vakspecialisten vreest dat dit ijdele hoop is. Omdat we het niet kunnen elimineren of niet genoeg willen. Vier mogelijke scenario’s"

(lees verder onder de illustratie)


______________

(* ) de vakspecialisten zijn de -ologen die we op TV zien en in de krant lezen. Dat is niet " het gros " maar een kleine minderheid. Er zijn veel andere specialisten die er een andere visie op na houden maar die horen we nooit.


Bon. Eens kijken hoe de " tv-vakspecialisten " de toekomst telkens voorspellen : " we denken dat ... " " we vermoeden dat ... " " het zou goed kunnen dat ... " " we vrezen dat .... "


Is dit een manier om aan wetenschap te doen ? In de wetenschap moet je bewijzen op tafel leggen. Wetenschappelijk bewijs bestaat uit waarnemingen die een hypothese of theorie bevestigen (verificatie) of ontkrachten (falsificatie). Dat gebeurt hier echter niet. Ze zeggen maar wat. Het overgrote deel van de doemvoorspellingen komen niet uit.


Zou het kunnen dat het virus endemisch wordt en er altijd zal zijn zoals het influenza virus ? Ja. En dit al zeker nu er gevaccineerd wordt waardoor de natuurlijk weerstand vermindert. Lees hieromtrent de bevindingen van Prof. Vandebossche ( zie eerdere post ).

Is het onoverkomelijk als het virus endemisch zou worden ? Neen. In het Midden-Oosten en Noord-Korea circuleert het Mers virus ook nog altijd. Sinds 2012 al.

Is dit problematisch ? Ligt hun economie volledig plat ? Dragen ze daar allemaal al 9 jaar een mondmasker ? Neen. Waarom niet ? Omdat ze daar hebben leren leven met het Mers virus en ... het influenza virus en alle andere virussen en bacterieën. Dit is wat wij in voorkomend geval ook zullen moeten doen.


Versterk uw natuurlijke weerstand. Het lichaam is een perfect geoliede machine. U kan er op vertrouwen. Hebt u overgewicht ? Val af. Beweeg meer. Eet gezond. Eet u vaak fast-food ? Verander uw eetgewoontes. Eet gezonder. Zet fruit en groenten op de menu en schrap snelle suikers.

Hebt u een zittend beroep ? Beweeg na het werk wat meer. Zet u in het zweet. Zit u het merendeel van uw tijd binnen ? Ga elke dag buiten een wandeling maken. Doe uitstapjes in de buitenlucht.

392 views0 comments
bottom of page