Toen er nog geen testen waren: het aantal ziekenhuisopnames en doden is bepalend. Toen er bijna geen doden meer vielen: het aantal ziekenhuisopnames is bepalend. Toen er steeds meer getest werd: het aantal besmettingen is bepalend. Toen het aantal besmettingen sterk begon te dalen: de ziekenhuisopnames is bepalend Toen het aantal positieve testen medio september terug begon te stijgen: het aantal besmettingen is bepalend of neen toch niet, de ziekenhuisopnames of neen, toch maar het aantal “besmettingen”
En ondertussen is iedereen met al dat gedoe vergeten dat;
- Wilmès medio september gezegd heeft dat ouderen en personeel in WZC niet meer getest worden wegens een tekort aan PCR testen ( zie eerdere post)
- dat er op de site van Agentschap Zorg en Gezondheid cijfers vermeld staan over ouderen met opsplitsing tussen getest en niet getest waaruit blijkt dat sinds week 3 van september 80% van de ouderen zonder test positief zijn verklaard (en voordien 47%) (zie eerdere post)
- Van Gucht op 05.10 met uitgestreken gezicht aan de pers verklaard heeft dat de meeste besmettingen zich thans situeren bij de 90+ers maar niemand er aan gedacht heeft hem te vragen hoe dit kan nu het testen van ouderen 2 weken geleden is gestopt wegens tekort aan PCR testen
- niemand van de pers opgemerkt heeft dat er een groot verschil is tussen het aantal genoteerde positieve testen in de Excel “confirmed cases” van Sciensano en de Excel “ total test cases” waar het totaal positieve testen per provincie ook genoteerd staat naast het totaal aantal testen
- en ook niemand wakker ligt van het feit dat de cijfers van de ziekenhuisopnames niet kloppen en het aantal mensen dat DAGELIJKS het ziekenhuis verlaten slechts gedeeltelijk in mindering wordt gebracht. 327 mensen terug naar huis tussen 26.09 en 01.10.2020. Oeps, vergeten? Of niet interessant genoeg om te vermelden in het nieuws?
Dank Dirk Rochtus voor je bijdrage in onderstaande link. Als iedereen het eens is dat ziekenhuisopnames bepalend zijn, kunnen we uit de geschiedenisboeken schrappen dat “het huis in brand staat” omdat het aantal besmettingen met de (onbetrouwbare) PCR testen sterk gestegen is.
Misschien kunnen kranten dan onderling ook eens afspreken welke quotes van Erika Vlieghe ze publiceren. Het wordt lachwekkend wanneer de ene krant kopt “het huis staat in brand, er moeten dringend strengere maatregelen komen” (EV) en de andere op hetzelfde moment “PCR testen zijn hypergevoelig en meten ook dood virusmateriaal tot 83 dagen later; testen mensen hierdoor positief terwijl ze niet besmettelijk zijn“(EV)
NOOT : een virus is geen levend organisme. Het heeft een gastheer nodig om actief te worden en dan nog enkel mits het kan binnen dringen in de cellen wat veronderstelt dat het lichaam niet genoeg lichaamseigen afweercellen heeft (T en B lymfocieten). Als het immuunsysteem goed functioneert worden de niet levende (=dood) virale moleculen afgevoerd. Dit is het geval bij de meeste gezonde mensen die positief testen.
Wij horen sinds het prille begin altijd hoeveel % van de mensen positief testen maar het zou ook wel eens mogen onderstreept worden dat 97 % van alle testen NEGATIEF zijn. In absolute cijfers : in totaal 3.402.701 mensen getest in België. Daarvan hebben er 113.540 positief getest en 3.289.161 NEGATIEF.
Comments