top of page
Search

De Passenger Locator Form

"De voorbije twee weken zijn 160.208 Belgen teruggekeerd uit een rode zone en hebben precies 187.991 Belgen het Passenger Locator Form ingevuld.

De federale politie controleerde tussen 26 december en 2 januari ongeveer 35.000 mensen aan de Belgische grenzen.

Net zoals het geval was in bijvoorbeeld Brussels Airport of in het treinstation Brussel-Zuid werd gecontroleerd of de reizigers het PLF-formulier had ingevuld. Wie niet in België woonde, moest ook een negatieve coronatest kunnen tonen. In totaal werden 98 processen-verbaal voor een overtreding uitgeschreven.

______


98 PV's met boete van 250 € voor wie geen Passanger Location Form had/heeft ingevuld. De tijd van een " waarschuwing " of een kleine boete van 25 € voor een administratieve vergetelheid is dus duidelijk voorbij. Zero tolerance. Ook ten opzichte van mensen die niet wisten hoe ze wat, waar moesten doen of die, godbetert, geen pc, laptop of smartphone hebben en het dus niet konden doen.


Voor wie het nog niet wist : als u langer dan 48 u in het buitenland verblijft ( in een rode zone, dat is volgens België zowel elk land ), moet u verplicht maximum 48 uur VOOR dat u terug de Belgische grens oversteekt, een PLF invullen en doorsturen naar het Ministerie van Volksgezondheid.


Hieronder de link naar het formulier. https://travel.info-coronavirus.be/.../public-health...150 views0 comments

Comments


bottom of page