top of page
Search

De langetermijnplanning van de overheid

Minister De Croo heeft de kaarten op tafel gelegd.....


"Zelfs als we de effecten gaan zien, moeten we heel duidelijk maken dat het een inspanning van lange adem gaat zijn," "Op een bepaald moment zullen de cijfers dalen, maar ze gaan zeer lang moeten dalen. De grootste opdracht is dat mensen zich voor een lange periode aan de maatregelen moeten houden, zodat de situatie in de ziekenhuizen zich normaliseert. Dat zal maanden duren. We gaan ons maanden aan een stuk aan de maatregelen moeten houden. Dat zal een zeer grote inspanning vragen van ons allemaal."


"Deze keer moeten we de dalende cijfers laag houden. Tot het moment dat er een oplossing komt, een vaccin dus. Wanneer dat er zal zijn, weten we niet goed. Maar in tussentijd zullen de regels een stuk strikter moeten blijven dan tijdens de zomer. Bron: HLN

 

"Tot er een vaccin is"? Dus.... strenge maatregelen tot maart/juni 2021 of... misschien wel nog veel langer want ze weten het - dixit De Croo - nog niet precies.

In een eerder stadium is door oa. Marc Van Ranst en Pierre Van Damme gezegd dat het niet zeker is dat de mondmaskerplicht en andere maatregelen zullen afgeschaft worden eens er een vaccin is omdat niet zeker is dat dit vaccin wel zal werken, we mogelijks nog 1 tot 2 jaar lang mondmaskers zullen moeten blijven dragen en andere regels respecteren, wat de totale levensduur van de vrijheidsbeperkende maatregelen in dat geval zal brengen op.... 3 jaar.

De quote "leren leven met het virus" (en dus ook met strenge vrijheidsbeperkende maatregelen) is van de ene op de andere seconde, op basis van een eenzijdige - niet wetenschappelijk onderbouwde - beslissing van de premier, een vaste realiteit geworden.

De desastreuze gevolgen voor de maatschappij, de bevolking en de economie zijn blijkbaar van geen enkele tel meer.

De ziekenhuizen moeten ontlast worden. Dàt is het enige dat telt. Aanwerving van bijkomend ziekenhuispersoneel, het heropenen van ziekenhuisbedden, is geen optie.


Het gaat hier al lang niet meer om de volksgezondheid beste vrienden. Als nu nog niet duidelijk is waar het hier in werkelijkheid om te doen is, is al ziende blind.

647 views0 comments
bottom of page