top of page
Search

De juiste strategie

Het Lowy Institute heeft in 98 landen een studie verricht over de efficiëntie van de maatregelen en wijze van aanpak van de sanitaire crisis in elk land. België scoort zeer laag. Zij staat op de 72ste plaats (van 98).

Nochtans is België één van de landen waar de strengste maatregelen zijn ingevoerd voor weinig resultaat.


Zweden scoort veel beter. 37ste plaats. Terwijl er in Zweden nooit een lockdown is geweest, de economie altijd zijn gang is blijven gaan, de mensen niet gemuilkorfd worden met mondmaskers waarvan het nut nooit bewezen is. Geen quarantaine. Geen andere absurde regels. Iedereen is vrij.


Zweden heeft gekozen voor de groepsimmuniteit die volgens studies na de eerste golf al voor 40% verworven was en er toe geleid heeft dat wat men gemeenzaam " de tweede golf "noemt, beperkt is.

Wanneer we de evolutie van het aantal " besmettingen " in Zweden vergelijken met België zien we dat deze, zonder lockdown en mondmaskers exact dezelfde lijn gevolgd heeft als in België.

Enkel de aantallen waren iets hoger maar dat is goed opgevangen door een efficiënt zorgsysteem dat opgeschaald werd.

Ook in Zweden zijn de cijfers spontaan gezakt, zonder al dat gedoe.

Zie grafiek. Groene lijn België. Blauwe lijn Zweden.


We zien dezelfde tendenzen in andere landen waar er geen lockdownmaatregelen zijn geweest en/of de regels veel soepeler waren of zijn geweest.

Nog een treffend voorbeeld is Nederland dat pas veel later een mondmaskerplicht heeft ingevoerd dan andere landen en VANDAAG nog altijd geen mondmaskerplicht buiten kent.

Enkel binnen in openbare plaatsen.

Zijn er in Nederland spectaculair veel besmettingen en zieken? Dat zou toch moeten gezien buiten niemand een mondmasker draagt en de afstandsregels vaak niet gerespecteerd worden, toch ? Maar neen. Nederland doet het nog altijd beter dan België.


Conclusie : het is niet bewezen dat de strenge maatregelen bijdragen in de bestrijding van het virus.

Het Europees Parlement heeft in een Resolutie van 23.11.2020 aangedrongen om de lockdown niet langer als middel te gebruiken ter bestrijding van het virus, standpunt waarin zij even later is bijgetreden door de WHO.


Schaf de lockdownmaatregelen af. Laat het volk vrij. Laat de economie terug ademenen.

196 views0 comments
bottom of page