top of page
Search

De juiste context inzake hospitalisaties

Gisteren hebben de Vlaamse visuele media gemeld dat er 6.518 mensen in het ziekenhuis lagen waarvan 1.439 op intensieve zorgen. Zoals gewoonlijk is er GEEN melding gemaakt van het aantal mensen die het ziekenhuis verlaten hebben. Of de voornoemde cijfers juist zijn, hebben we het raden naar. Oordeel zelf....


Op 14.11.2020 lagen er - volgens Sciensano - 6.506 mensen in het ziekenhuis waarvan 1.423 op intensieve zorgen.

  • 450 (van de 6.506) nieuwe ziekenhuis opnames

  • 673 mensen hebben op 14.11.2020 het ziekenhuis verlaten.

Op 15.11.2020 lagen er - volgens Sciensano 6.518 mensen in het ziekenhuis waarvan 1.439 op intensieve zorgen.

  • 294 (van de 6.518) nieuwe ziekenhuisopnames

  • 203 mensen hebben op 15.11.2020 het ziekenhuis verlaten.

Wat is er - zoals steeds, bij elke analyse die tot heden verricht werd - mis met dit plaatje? 6.506 - 673 = 5.833 + 294 = 6.127 (ipv 6.518)


Volgens de verklarende fiche van Sciensano zijn de "NEW OUTS" de personen die het ziekenhuis op datum levend verlaten.

Van het aantal overlijdens in het ziekenhuis wordt door Sciensano geen melding gemaakt in de Excel "Hospitalizations". De overlijdens kan men enkel terug vinden in de Excel "Mortality" maar in deze Excel wordt er geen onderscheid gemaakt tussen het aantal overlijdens in ziekenhuizen, WZC en elders.

Gezien Sciensano niet alle ziekenhuisontslagen in mindering brengt van het totaal aantal ziekenhuisopnames en er ook geen melding wordt gemaakt van het aantal overlijdens per dag in het ziekenhuis weten we niet met zekerheid hoeveel mensen er precies in de 104 ziekenhuizen van dit land liggen.


De grote ziekenhuizen hebben gemiddeld 1000 bedden. De kleinere tussen de 250 en 450 bedden.

In de hypothese dat er vandaag effectief 6.518 mensen in het ziekenhuis liggen, komt dit neer op een gemiddelde van 62,7 patiënten door of met corona PER ziekenhuis, wat niet ernstig kan beschouwd worden als een "overbelasting".


België telt vandaag 11.608.626 inwoners. Er zijn de afgelopen dagen weer ruim 2000 babies geboren. Een dikke proficiat aan alle mama's en papa's! Niettegenstaande het aantal overlijdens, blijft de bevolkingsgroei elke dag toenemen.

Op een totale bevolking van 11.608.626 zijn (onder voorbehoud cf supra) 6.518 mensen zo ziek dat zij medische zorgen nodig hebben. Dat is 0,0561% van de totale bevolking. 99,9436 % van de bevolking is gezond (of alleszins niet ziek van of door corona).

Ter afsluiter nog eentje om - logisch - over na te denken:

We zitten met zijn allen al 16 dagen in lockdown. Wij verplaatsen ons nog enkel naar essentiële winkels wanneer het nodig is. Telewerken is de norm. We komen dus bijna niet meer buiten.

Als we occassioneel buiten komen, dragen we allemaal een mondmasker. Binnen en buiten, in het bos, op de fiets en tijdens een wandeling in een lege straat. We houden met zijn allen ook méér dan 1,5 meter afstand.

De incubatie tijd voor corona bedraagt dixit een veelheid van verklaringen van Sciensano gemiddeld 5-6 dagen.

In principe zouden we dus al tijdens de eerste week van de lockdown een serieuze daling moeten gezien hebben van het aantal hospitalisaties, temeer nu de regels al sinds 08.10.2020 steeds meer verstrengd zijn geworden.

Hoe is het mogelijk dat er nog steeds tussen de 294 en 600 ziekenhuisopnames PER DAG zijn door of met corona ?

Het is onwaarschijnlijk dat alle mensen die opgenomen worden in het ziekenhuis "de regels niet respecteerd hebben" zoals zo vaak beweerd wordt, want... volgens Van Gucht is de gemiddelde patiënt in een ziekenhuis 70 jaar oud (net zoals tijdens de eerste golf toen de gemiddelde leeftijd 71 jaar was).

Heel veel oudjes zitten in WZC in quarantaine (en dit al zeker als ze positief getest hebben) en respecteren de regels dus - noodgedwongen - nog meer dan een ander. Veel oudjes overlijden tenandere in WZC zonder voorafgaandelijke ziekenhuisopname en worden geregistreerd als "vermoedelijk" corona overlijden (zie eerdere post).

Er zijn maar heel weinig ziekenhuisopnames van jongere generaties. Er wordt wel door de ene en de andere spoedarts beweerd dat kinderen en jongeren ook ziek kunnen worden maar tot dusver is daar niet de minste indicatie van. Wees maar gerust dat wij het al lang zouden geweten hebben als er kinderen en jongeren in het ziekenhuis zouden liggen. Het is niet voor niets dat de MSM nooit preciseren wat de leeftijdscategorie is van de patiënten in ziekenhuizen.

Na analyse kunnen wij bij deductie enkel concluderen dat de ziekenhuisopnames per definitie voornamelijk personen betreffen die één of meerdere onderliggende aandoeningen en/of comborditeiten hebben en geregistreerd worden als corona patiënt omdat zij (ook) positief getest hebben, waarvan het overgrote deel bejaarden en een kleine minderheid jongere generaties.

In een normaal jaar zijn er gemiddeld 7000 ziekenhuisopnames PER DAG aan alle mogelijke aandoeningen. Het is goed mogelijk dat een deel van de 250 à 600 ziekenhuisopnames die dagelijks geregistreerd worden als corona de facto mensen zijn die behandeld worden voor iets helemaal anders (zoals Prof. Gala al een tijd geleden kenbaar heeft gemaakt: 2/3 van de patiënten worden behandeld voor andere aandoeningen)

Wie enige andere logische verklaring kan geven over de oorzaak van het dagelijks aantal ziekenhuisopnames: please do.


135 views0 comments

Comments


bottom of page