top of page
Search

De huidige instructies aan contact tracers/ call agents

Update 10/11/2020


1. Er wordt enkel getest indien een hoogrisico contact symptomen heeft (met uitzondering voor zorgmedewerkers die op dag 5 getest worden). Er lopen zeer veel klachten binnen van artsen omdat CA's aanraden dat burgers zich toch laten testen terwijl er geen symptomen zijn. Er mag niet van de nieuwe teststrategie afgeweken worden in onze adviezen, ook al denkt de CA dat 'het verstandig is zich toch te proberen laten testen'. Dit lijkt vanzelfsprekend maar er worden momenteel te veel klachten ontvangen, dus hou hier zeker rekening mee.

2. Indien burgers klachten hebben, mag je ze steeds doorverwijzen naar het klachtenteam (via covidonderzoekers@in2com.com).

3. Dokter wil mensen met symptomen niet testen: In zulke gevallen kan je best de gegevens van de arts vragen aan de burger zodat je dit kan invullen in het document ‘Inbound’. We kunnen dit dan melden aan het AZG Het is wel belangrijk dat jullie niet tegen de beslissing van de dokter ingaan, zij hebben immers het hoogste woord. Jullie kunnen wel aangeven dat dit afwijkt van onze procedures zonder te zeggen dat de arts ongelijk heeft. 

Veel artsen klagen omdat contact tracers bij de mensen die zij contacteren aandringen om zich toch te laten testen terwijl zij geen symptomen hebben. Omgekeerd zijn er ook burgers met symptomen die klagen over artsen.

VRAAG: "over wat klagen die burgers?"

Contact tracer: "Mensen die getest willen worden, klagen dat artsen niet willen testen omdat er niet voldoende symptomen zijn of twijfelen dat het corona gerelateerd is. Dokters die niet willen testen, mogen nu dus verklikt worden. Het kliksysteem wordt uitgebreid en neemt steeds extremere vormen aan"

209 views0 comments
bottom of page