top of page
Search

De financiering van de crisis


Dat Worldbank, IMF en ECB de crisis financieren wisten we al.

Dat het financieringsplan loopt van 2 april 2020 tot 31 maart 2025 wisten we (nog) niet.

Alle landen kunnen dus tot .... 31.03.2025 geld " lenen " van de Worldbank om de C19 crisis te bestrijden.


Vindt u het vreemd dat de Worldbank & alle medecontracteren (landen) in april 2020 al wisten dat de C19 crisis tot 31.03.2025 zou duren en er nood tot financiering zou blijven bestaan gedurende 5 jaar ? Ik ook.


Geen enkele pandemie die de wereld ooit gekend heeft, heeft 5 jaar geduurd. Zelfs de zeer besmettelijke en dodelijke Spaanse griep pandemie heeft amper 6 maanden geduurd terwijl er in 1918 geen 5% bestond van de huidige technologiëen.

Sta daar eens even bij stil aub.


Nog een ander punt dat onder de aandacht dient gebracht te worden : Hebt u al ooit ook maar iets gehoord over de uitgaven die de overheid verricht heeft en nog steeds verricht in het kader van de sanitaire crisis ?


De overheid is niet transparant. De overheid communiceert niet.


Af en toe vernemen we ( NIET via de overheid maar via een zeldzame onderzoeksjournalist ) wel eens iets over één bepaalde uitgave ( ik denk dan aan 5 miljoen euro voor de aankoop van mondmaskers die bij levering afgekeurd zijn geworden, een uitgave van 3,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van een corona alert app die niemand gebruikt en 12 miljoen euro voor de aankoop van een veldhospitaal waarover we verder niets meer gehoord hebben .... ), maar een overzicht van alle uitgaven ? Ho maar. Nochtans is de overheid, aan ons het volk, verantwoording verschuldigd over het (wan)beheer van de staatskas.


Het begrotingstekort over het jaar 2020 bedraagt 300 miljard euro.

Los van de miljarden euro's schade die de overheid bewust berokkend heeft aan de economie heeft zij een gigantische put geslagen in de staatskas.

Het wanbeheer is zo ernstig dat de regering de facto en de jure - uit goed fatsoen - ontslag zou moeten nemen. Zij blijft echter onverstoorbaar in het zadel zitten.

Gezien zij de regering aanhoudend blijft aanmodderen, zouden de oppositiepartijen een motie van wantrouwen moeten indienen om de regering te doen vallen. Er is echter geen enkele oppositie die hiertoe het initiatief neemt. Trek daar maar uw conclusies uit.

161 views0 comments
bottom of page