top of page
Search

De Croo "hoopt" in maart 2021 versoepelingen te kunnen doorvoeren

"Premier Alexander De Croo blikt in een interview met De Zondag vooruit op het komende jaar. Zo hoopt hij in maart versoepelingen te kunnen doorvoeren. Als de cijfers verder dalen, en we duiken onder de 800 besmettingen per dag, dan moet er iets mogelijk zijn”, klinkt het. “We hebben dat dus allemaal samen in handen. Wil u terug naar de kapper, hou u dan aan de regels.” De niet-medische contactberoepen zijn prioritair. “Maar daar kunnen nog andere groepen aan toegevoegd worden. De horeca? We zijn aan het onderzoeken of dat mogelijk is. Wat ik absoluut wil vermijden, is een jojo-effect. Dat wil dus zeggen we nog een tijdje in dit strenge regime zitten. Voor vele mensen betekent dat vrijwel totale isolatie. Een andere oplossing is er - helaas - niet. “We doen dit om een derde golf te vermijden. Want die zal nóg erger zijn dan de tweede. Ik zal meer zeggen: we kunnen geen derde golf aan.”

 

Wil u terug naar de kapper? Respecteer dan de regels zegt De Croo met een kort geknipte coupe (hoewel de kappers al 2 maanden gesloten zijn). Dat is de mensen vierkantig in hun gezicht uitlachen.....


99,99% van de bevolking respecteert de regels.

Het zijn niet de paar enkelingen die de regels niet respecteren en verboden lockdownparties organiseren, die aansprakelijk zijn voor de gemiddeld 60.000-70.000 "positieve" testen per maand die er nog gemeten worden. Er is tenandere nog nooit onderzocht laat staan medegedeeld hoeveel van de betrapte overtreders binnen de 15 dagen positief getest hebben EN ziek geworden zijn. Dat is blijkbaar niet de moeite van enig onderzoek waard.

Waarom niet? Omdat dergelijk onderzoek wel eens zou kunnen aantonen dat verboden contacten - al dan niet met of zonder mondmasker - geen besmettingen veroorzaken die leiden tot ziekte.

De overheid dient heel dringend eens goed te bekijken hoe het komt dat er nog altijd 60.000-70.000 positieve testen geregistreerd worden terwijl vrijwel iedereen binnen en buiten constant een mondmasker draagt, de afstandregels respecteert, honderden duizenden mensen in quarantaine en/of zelfisolatie zitten, het grootste deel van de bevolking aan telewerken doet en zich maar heel weinig verplaatst.

De overheid moet stoppen met het verkondigen van aangehouden onzin en de moed hebben om toe te geven dat de maatregelen niet werken. Het is UITGESLOTEN dat de bevolking en de economie nog 3 maanden in deze wurggreep blijft zitten.

262 views0 comments
bottom of page