top of page
Search

DE CORONAPIL

Op 29.06.2021 verkondigde Ursula Von Leyen ( EU commissie ) in een persbericht, dat er de voorgaande maanden intens gezocht was naar een medicijn tegen Covid, dat een 10tal medicijnen onderzocht werden en hiervan 5 werden goedgekeurd voor commercialisatie en gebruik.


EIgenaardig genoeg hebben we de daarop volgende maanden vrijwel niets meer vernomen over die corona medicijnen. De pers stond vol met berichtgevingen over vaccinatie, vaccinatie, vaccinatie.

De bestaande corona medicatie kon echter niet aanhoudend onder de vat blijven geveegd worden dus... vanaf medio november zagen we hier en daar dan toch nieuwsberichten over de goedgekeurde medicatie. Er werd en wordt echter niet over gejubeld. Geen "waw ! we hebben efficiënte corona medicijnen ! " Natuurlijk niet, want dat zou de vaccinatie strategie helemaal onderuit halen.


Ondertussen weten we dat Pfizer 1 ( of 2 ? ) medicijnen op de markt brengt. Ritonavir en/of Paxlovid ( beide namen circuleren en het is niet duidelijk of het om hetzelfde medicijn gaat dan wel over 2 verschillende ).

GSK heeft nu ook de goedkeuring ontvangen om de door haar ontwikkelde medicijnen, Sotrovimab en Kineret te commercialiseren. Hierbij wordt door de pers bewust de nadruk gelegd op het feit dat het gaat om een voorlopige goedkeuring. Dat alle vaccins door het EMA ook slechts voorlopig zijn goedgekeurd " for emergency use only " en nog in testfase verkeren wordt dan weer in alle talen verzwegen.


Maar goed. We hebben nu dus efficiënte medicijnen ( naast degene die voorheen al bestonden en gebruikt werden, te weten Ivermectine en HCQ en ... CDL en DMSO ). De grote hamvraag die zich thans stelt is :

  • WAAROM moet iedereen een 3de, 4de, 5de, 6de, 7de, 8ste spuit zetten tegen een virus als er goede medicatie bestaat ?

  • WAAROM wordt de bevolking niet gerustgesteld dat ze niet bang moeten zijn, omdat er goede medicatie bestaat in het geval ze ziek worden en zij niet moeten vrezen voor de dood ?

  • WAAROM wordt er nog steeds geopteerd voor een spuit die verondersteld is preventief te beschermen maar waarvan inmiddels ten overvloede vaststaat dat die preventieve bescherming er NIET is ?

  • WAAROM wordt er nog altijd geen enkele aandacht besteed aan de versterking van de natuurlijke immuniteit, gezond leven, veel bewegen, het reinigen van de lucht en doden van bacteriën en virussen met een UVC-lamp en/of een luchtreiniger met ionisator die 99,97% van de beestjes doodt ( en wordt de bevolking voor de zoveelste keer zot gedraaid met de klucht van de dampkap ?) ?

OMDAT ... de vaccins een verdienmodel zijn waar een paar enkelingen miljarden mee in hun zak steken en de overheden die een deel van de koek krijgen in de vorm van subsidies en " grants " helemaal niet willen dat de bevolking gezond is, niet meer bang is, vertrouwt op haar eigen immuunsysteem en op de goede medicatie die bestaat in geval van ziekte. Het gaat hier al lang niet meer om de bescherming van de volksgezondheid en het kalmeren/gerust stellen van de bevolking.


" Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft een positief advies gegeven voor het gebruik van twee bijkomende COVID-medicijnen: Sotrovimab van het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline (GSK) en het reumamedicijn Kineret.

Sotrovimab, ook bekend als Xevudy, is door GSK samen met het Amerikaanse Vir Biotechnology ontwikkeld. Het is bedoeld voor patiënten vanaf 12 jaar die geen extra zuurstof moeten krijgen, maar die wel een verhoogd risico lopen om ernstige symptomen te ontwikkelen. Het medicijn hecht zich op het spike-eiwit van het coronavirus. Op die manier wordt het voor het virus moeilijker om lichaamscellen binnen te dringen. Daardoor zouden patiënten mildere symptomen ervaren en zou de kans op ziekenhuisopname afnemen.


Het andere middel, Kineret, onderdrukt het immuunsysteem en wordt vandaag al gebruikt bij verschillende soorten reuma. Het is nu ook goedgekeurd voor de behandeling van coronapatiënten. Het middel van de Zweedse fabrikant Orphan Biovitrum AB mag gebruikt worden bij besmette volwassenen die zuurstof nodig hebben. Uit onderzoek is gebleken dat het de ontstekingen vermindert die door COVID-19 werden veroorzaakt.

De Europese Commissie moet het advies van EMA nog bekrachtigen. Wanneer dat gebeurt, zullen er in de EU in totaal vijf geneesmiddelen goedgekeurd zijn voor de behandeling van coronapatiënten.


Verwacht wordt dat EMA volgende week maandag ook een beslissing neemt over het gebruik van het coronavaccin van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Novavax."" Pharmaceut Pfizer heeft een Covid-pil ontwikkeld die de klachten van coronapatiënten onder controle moet houden. Het medicijn, dat ritonavir heet, verkleint de kans op ziekenhuisopname of overlijden met 89 procent, zegt Pfizer.

Dit concluderen zij uit verschillende proeven die zij met het middel hebben gedaan. De corona-pil van concurrent Merck halveert volgens de farmaceut het risico op ziekenhuisopname of overlijden. Die pil is in Groot-Brittannië al goedgekeurd.

Positief resultaat proeven Pfizer heeft een proef gedaan met ongeveer 800 mensen die tot een risicogroep behoorden en het virus hadden opgelopen. Zij kregen de corona-pil binnen drie dagen nadat ze last kregen van de eerste symptomen. De helft van de proefpersonen kreeg de echte pil, de andere helft een placebo. Van de groep die de echte Covid-pil slikte, belandden er drie mensen in het ziekenhuis. Niemand overleed. Van de groep die de placebo kreeg, werden er 27 mensen in het ziekenhuis opgenomen en overleden er zeven aan de gevolgen van corona.


Een tweede proef werd gedaan met ruim 1200 proefpersonen die de pil binnen vijf dagen na het verschijnen van de eerste symptomen kregen toegediend. Ook hier waren grote verschillen te zien tussen de groepen die de echte pil en de placebo kregen. Van de 607 mensen die de Covid-pil kregen, belandden er slechts zes in het ziekenhuis en overleed er niemand. Bij de 612 proefpersonen in de placebogroep belandden er 41 in het ziekenhuis en overleden er tien aan de gevolgen van corona."

9 views0 comments

Comments


bottom of page