top of page
Search

De Corona-familie

Eerder deze week verkondigde Boris Johnson dat er in de UK een nieuwe variant van het virus opgedoken is die 70% besmettelijker is dan de vorige ( zie eerdere post ). Vandaag blijkt dat er nog een variant overgewaaid is uit Zuid-Afrika ( 501.V2 ) die nog méér overdraagbaar is en zich nog sneller verspreidt dan eerdere varianten.


" Intussen maakte de Britse minister van Volksgezondheid al bekend dat in zijn land twee gevallen van deze variant zijn opgedoken. Het gaat om mensen die recent contact hadden met reizigers die uit Zuid-Afrika zijn teruggekeerd..

De ploeg van Tulio de Oliveira, directeur van de onderzoeksinstelling Krisp (universiteit van KwaZoeloe-Natal), onderzocht al honderden stalen uit heel het land sinds februari. 'Een bepaalde variant domineerde de voorbije twee maanden de resultaten', kondigde de regering maandag al aan. Die variant is gelijkaardig aan de Britse variant. Goed 80 à 90 pct van de stalen die sinds de tweede helft van november werden onderzocht, vertoonde deze variant, aldus Tulio de Oliveira.

'Nooit eerder hebben we één variant gezien die zo dominant is, die zich bovendien zo snel verspreidt. Alle elementen gaan in de richting van een variant die veel overdraagbaarder is.' Deze variant werd 501.V2 gedoopt, en vermoed wordt dat hij voor het eerst opdook in de regio van Port Elizabeth, en vervolgens is verspreid naar de toeristische regio van de Kaap, naar het westen, maar ook naar het noorden, naar Durban." (Bron : Knack 23.12.2020)


Het is aftellen naar Covid21...87 views0 comments
bottom of page