top of page
Search

Daar moet eens goed over nagedacht worden...


"Hoe hard we de coronamaatregelen ook volgen, er blijft nog steeds een groot probleem in de strijd tegen het virus. Bepaalde factoren blijven voor besmettingen zorgen, de ene al meer dan de andere. Er is al heel wat gezegd over hoe het coronavirus zo vlot blijft circuleren in de maatschappij. De horeca ligt al maanden plat. Ook over de rol van de scholen in de verspreiding van het virus is al heel wat geschreven. Toch lijkt het grensoverschrijdend verkeer een grote boosdoener te blijven. “Daar moet eens ernstig over nagedacht worden”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) aan De Standaard."

 

Eerst waren de terugkerende reizigers uit skigebieden de grote besmetters, daarna de ouderen in WZC, vervolgens de terugkerende reigers tijdens de grote vakantie, nadien kwam het door de heropening van de scholen en waren de kinderen de grote besmetters, nog later was de horeca de grote schuldige, vervolgens deden de meeste besmettingen zich voor in familiale kring, niet veel later bleken de contactberoepen de grootste besmettingshaarden, vervolgens terug de kinderen in de lagere school, en nu ligt het dus aan ... het grensverkeer.

...dat hadden we nog niet gehad


Ja, Minister Vandenbroucke, er moet eens goed nagedacht worden over de onzin dit u uitkraamt. Van GEEN ENKELE van deze beweringen is bewezen noch aangetoond dat ze ooit "besmettingshaarden" zijn geweest.
246 views0 comments
bottom of page