top of page
Search

CERN ( ZWITSERLAND )

In de stad Meyrin, op de avenue des Particules 1, bevindt zich het grootste ondergronds Europees onderzoekcentrum Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire ( afgekort CERN ) waar sinds 1954 onderzoek wordt gedaan naar fundamentele deeltjes via een gigantische deeltjesversneller ( gekend onder de benaming " Large Hardron Collider "ofwel LHC ) die ongeëvenaarde snelheden kan genereren en die qua omvang de hele ondergrondse regio beslaat. In 2019 stelde CERN 2.660 werknemers uit 70 landen te werk en zijn er meer dan 49 petabytes data gegenereerd. 1 petabyte is gelijk aan 1000 terabyte. Deze data zijn niet beschikbaar. Voor 2020,2021 en 2022 is er ook geen info beschikbaar over CERN. Wat daarentegen wel bekend is geraakt is dat CERN recentelijk een nieuw partikel ontdekt heeft, dat zij TETRAQUARKS genoemd heeft ( onderdeel van een Quark die op haar beurt deel uitmaakt van één proton ) en gekwalificeerd heeft als fundamentele bouwsteen van het universum https://www.youtube.com/watch?v=iDgJD-MarvU

Vandaag 5 juli 2022, om 16u CST, heeft CERN haar deeltjesversneller ( LHC ) - na 4 jaar te hebben stil gelegen - voor het eerst terug geactiveerd en opnieuw laten draaien aan een snelheid van 13,6 TeV ( tera-elektronvolt ). 1 TeV is gelijk aan 1 triljoen elektron volts ( niet te verwarren met Volt, het is een totaal andere eenheid ).

In de fysica is één elektronvolt een meeteenheid voor het volume van kinetische energie dat gewonnen wordt uit één enkele elektron die aan steeds hogere snelheid in een vacuüm omgeving circuleert. Wij, gewone aardelingen, kunnen ons niets voorstellen bij dergelijke snelheid. 1 TeV is bij benadering gelijk aan 200.000 km per seconde.

Hoewel CERN een live uitzending had aangekondigd van de activatie van de LHC en de collisies die deze deeltjesversneller zou veroorzaken, zijn daar helaas geen beelden van. Er is op Youtube wel een livestream van 1u50 gepubliceerd in maar liefst 7 verschillende talen met allerlei interviews en informatie die in essentie gaat over de geschiedenis van de Large Hardron Collider. Vanaf 0:52 minuten ziet u een paar beelden waarvan gezegd wordt dat dit collisies zijn aan een snelheid van 13,6 TeV. Oordeel zelf. https://www.youtube.com/watch?v=06kFq1QF5-s

Er is de afgelopen week op alle social media veel te doen geweest over de door CERN geplande heractivatie van de LHC aan de aangekondigde snelheid van 13,6 TeV. Er zijn een hele resem video's gepost op, onder andere, youtube, waarbij door alle protagonisten eenduidig verkondigd werd dat CERN op 05.07.2022 een poort naar de onderwereld ( volgens de ene ), een poort naar " dark matter " ( volgens de andere ) zou openen en een zwart gat zou creëren. Nog anderen beweerden dat de wereld zou tenonder gaan. Deze video's zijn door aardig wat mensen bekeken.

We zijn nu 05.07.2022 22u10 CET. Er is niets gebeurd. Niet in CERN en ook niet in de wereld. Wie geloof heeft gehecht aan de fabels : laat het rusten en slaap op 2 oren.

Slaapwel 🙂18 views0 comments
bottom of page