top of page
Search

Burgemeester over fakkeltocht in Geel vs de realiteit


Wat een lelijke leugen hebt u daar verkondigd aan VRT mevrouw Celis. Ik kan begrijpen dat u uw politieke carrière tracht te vrijwaren en persoonlijke kritiek tracht te vermijden maar LIEGEN is uiterst laakbaar en vereist dan ook een repliek van mijn kant.


1) De fakkeltocht is aangevraagd en door u toegelaten op vrijdag 02.04.2021 vanaf 20u30.


2) U wist perfect- op voorhand - dat er honderden mensen zouden opdagen. U hebt nl. weet dat de aanvrager ( Steven ) de inspirator is van de groepering Restart Life. U weet ook dat ik namens vzw Hands For Freedom aangekondigd had dat wij ons zouden aansluiten bij deze toegelaten fakkeltocht zonder mondmasker. (zie punt 3 hieronder)


3) In Geel geldt geen mondmaskerplicht buiten vanaf 19 u. Ik heb u in de bloemetjes gezet omdat u een fakkeltocht toeliet zonder mondmasker. U hebt mij - via Steven - echter gevraagd om de verwijzing naar u te verwijderen omdat het " nogal delicaat was " (wat ik heb gedaan ) maar u hebt niets gewijzigd aan de toelating. Geen bijkomende voorwaarden gesteld.


4) De fakkeltocht is helemaal NIET verlopen zoals u beschrijft. U kan dit trouwens onmogelijk weten want u was er niet bij.

De werkelijke situatie is als volgt : - bij de aankomst rond 20 u stonden 2 organisatoren MET mondmasker voor de trappen van het gemeentehuis klaar om fakkels uit te delen. De deelnemers zijn één voor één naar de organisatoren gestapt om hun fakkel in ontvangst te nemen. De eigen bubbels hebben om evidente reden geen afstand van mekaar gehouden. Dit moest ook niet, want het waren eigen bubbels. Uw paranoia kritiek is dan ook volkomen onbegrijpelijk.

- er stonden een paar kleine brandende bakjes (diam 25cm ) ver verspreid om de fakkels aan te steken. Daar konden telkens max 3-4 personen rond staan om hun fakkel aan te steken.

- degenen wier fakkel brandde zijn meteen vertrokken voor de fakkeltocht. Door het feit dat vele anderen hun fakkel nog dienden aan te steken ( wat even duurt ) heeft er GEEN fakkeltocht in groep plaats gevonden maar een verkapte wandeling door eigen bubbels die ruim een km lang was. Mogelijks zelfs meer.

- de bubbels liepen zo ver uit mekaar dat de voorgangers niet meer zichtbaar waren en velen (waaronder ikzelf ) op het eerstvolgende kruispunt zelfs niet meer wisten welke kant ze uit moesten en op goed geluk een richting gekozen hebben

- Mogelijks hebben er vooraan in de fakkeltocht mensen gezongen en muziek gespeeld. Dat heb ik niet gezien noch gehoord maar ... als dat zo is, wat is er dan mis met zingen en muziek spelen ? Is dat verboden ? Vormt dit een verstoring van de openbare orde voor de paar minuten dat vreedzame wandelaars door residentiële straten liepen ?

- bij de terugkeer op de parking voor het gemeentehuis stonden er plots absurd veel politie agenten en zelfs een camion van de brandweer. Door het feit dat de wandeling uit een lange ketting van wandelaars in eigen bubbel bestond, zijn ze slechts met mondjesmaat terug aangekomen op de parking. Nu eens 2 of 4, dan weer 2 of 4 met 5-10-20 meter afstand van mekaar.

- de politie heeft de wandelaars aangemaand om METEEN te vertrekken en dat hebben ze ook gedaan. Er is GEEN samenkomst geweest op het plein. Geen heisa. Een paar auto's hebben bij vertrek naar mekaar geklaxoneerd en daar hebben ze nota bene een boete voor gekregen wegens " verstoring van de openbare orde ". Proficiat ! Goed bezig ....


Hoe ik dit alles zo zeker weet ?

a) Omdat ik als één van de laatsten vertrokken ben voor de fakkeltocht en gezien heb hoe het vertrek verlopen is.

b) omdat ik mijn fakkel teveel had aangestoken en deze amper 200 m na vertrek in lichterlaaie stond, deze op de grond heb moeten leggen, volledig laten opbranden, na uitdoving oprapen voor de vuilbak en door langdurig achterblijven geen enkele wandelaar meer zag, niet wist welke richting ik uitmoest en dienvolgens op eigen houtje binnendoor terug gestapt ben naar Werft waar ik als eerste ben aangekomen en iedereen - waaronder mijn metgezel - opgewacht heb en dus ook het hele gebeuren bij de aankomst op de parking heb kunnen aanschouwen.


En nu zullen we eens zien hoeveel van die wandelaars tijdens de fakkeltocht " besmet " zijn geraakt en ziek zullen worden.

Mijn voorspelling ? Geen enkele.

Referentie ? - de wandeling in Terkamerenbos van 21.03.2021 met 5.000 wandelaars - alle voorgaande manifestaties en evenementen die de afgelopen 12 maanden in Brussel, Leuven en Antwerpen ( oa ) hebben plaats gevonden - de ettelijke duizenden dagjestoeristen die op de dijken van de kust zijn gaan wandelen en de afgeladen volle kust trammen - de ettelijke honderden duizenden en mogelijks zelfs miljoenen die zich de afgelopen 12 maanden hebben verplaatst met het openbaar vervoer ( trein,tram, bus, metro ) - alle winkelstraten in dit land waar je zo niet dagelijks dan zeker wel tijdens de weekends over de koppen kan lopen - de vele supermarkten in dit land die vaak ook afgeladen vol zitten


Voor het geval u het ( nog ) niet wist : dit land telt 11.508.000 inwoners. De afgelopen 12,5 maanden zijn amper 7% van ondertussen 11.600.000 uitgevoerde testen positief getest en 93% NEGATIEF.

Slechts een kleine minderheid van de positief getesten is effectief ziek geworden waarvan de overgrote meerderheid de milde versie een beperkt aantal de meer ernstige versie.

Degenen die meer ernstig ziek worden en medische zorgen behoeven zijn meestal bejaarden die al één of meerdere onderliggend aandoeningen hebben ( waaronder obesitas ) en voor 92% zwakkeren die een andere chronische ziekte hebben.

U kan niet beweren dat het niet waar is. Zelfs Frank Vandenbroucke heeft dit een paar dagen geleden in de pers erkend. Dit is overigens ook ter schrift gesteld in de rapporten van WHO.

Of leest u geen kranten, studies en rapporten ?

364 views0 comments

Comments


bottom of page