top of page
Search

Bill & I

Het zijn vreemde tijden. Aan de ene zijde wordt op dagelijkse basis gelogen dat het kraakt en gejongleerd met cijfers dat het een lieve lust is. Het steekt niet zo nauw. De communicatie is stelselmatig beperkt tot banale inhoudloze verklaringen die nooit onderbouwd zijn. Dat is geen probleem. Het wordt geslikt als zoete koek. Er worden geen vragen gesteld. Ze zeggen dat ... en dus zal het wel waar zijn.

Aan de andere zijde staan een reeks onafhankelijke denkers, veelal academici zoals mezelf, die wel vragen stellen, cijfers controleren, onderzoek doen en berichten over alles wat verzwegen, verdraaid en vervalst wordt. Heel eigenaardig zien we hier net het omgekeerde fenoneem. Elk geciteerd woord cijfer of percentage wordt onder een vergrootglas gelegd. Als er ook maar iets niet klopt, hoe klein ook, wordt het volledige artikel of bericht met de grond gelijk gemaakt terwijl de materiële fout op geen enkele manier de essentie van het informatief bericht aantast.

De wereld is verworden tot een Twilight zone waar dagelijkse leugens zonder meer worden aanvaard omdat het past in het geconditioneerd collectief gedachtengoed dat geen ruimte meer laat voor de werkelijkheid. De waarheid stoort en irriteert.

Het doet me denken aan de groupies van weleer, die gillend achter dranghekken in zwijm vielen als de Beatles op het podium verschenen. De beelden van wereldwijde massahysterie verschillen niet veel van wat we tegenwoordig zien. De grote idolen van vandaag zijn echter niet meer de artiesten maar zelfverklaarde virologen en vaccinologen die zichzelf met een beproefde tactiek - die ons haarfijn is uitgelegd door onze goede vriend Marc - in de schijnwerpers hebben gezet.

Ik wil het vandaag echter niet hebben over mijn goede vriend Marc maar over mijn andere goede vriend, Bill. De man fascineert mij steeds meer.

Het is toch wel pretty amazing dat een software ontwikkelaar zich in een-twee-drie ontpopt heeft tot viroloog, epidemioloog, vaccinoloog, socioloog, antropoloog, econonoom en ... helderziende die uit de losse hand onze toekomst kan voorspellen en met veel overtuiging aan de wereld verkondigt wat de vooruitzichten zijn voor de maatschappij en de economie.

In een interview van 13.12 op CBS hoorde ik mijn goede vriend zeggen dat restaurants en bars nog 4 tot 6 maanden moeten gesloten blijven en lockdowns zullen blijven duren tot na 2022. Het ergste moet nog komen. Qua statement kan dit toch wel tellen.

Omdat ik eigenlijk niet zo bijzonder veel wist over mijn goede vriend, heb ik even zijn achtergrond gecheckt, kwestie van hem nog wat beter te leren kennen. Hij heeft het de afgelopen jaren namelijk zo ontzettend druk gehad met de ontwikkeling van vaccins dat we er niet toe gekomen zijn om tussen pot en pint geheimen uit te wisselen zoals goede vrienden gewoonlijk doen.

Tot mijn grote verblijdenis hebt ik ontdekt dat Bill & ik heel wat méér gemeen hebben dan oorspronkelijk gedacht.

Hij heeft nl op Harvard ook twee jaar rechten gestudeerd want... hij wilde aanvankelijk advocaat worden. Jawel !

Nou ja, het was niet echt lawschool, slechts een pre law major, wat een voorbereiding is op het echte werk en, hij is na 2 jaar proberen gestopt, maar dat maakt niet uit. Als het lot Paul Allen in 1975 niet op zijn pad had geplaatst - u weet wel, de IT techneut met wie hij MicroSoft heeft opgericht en die de eerste thuiscomputer ontwikkeld heeft - zouden Bill & ik misschien al jaren confraters zijn die samen grote zaken over mensenrechten voor rechtbanken bepleiten. Hoe een dubbeltje toch kan rollen niet ?

Bill is ondertussen één van de rijkste mannen van de planeet en zonder meer een genie die zijn gelijke niet kent. Je moet het maar doen om met louter een high school diploma het zo ver te schoppen en zonder studies zoveel wijsheden te vergaren over ... alles. Ja,


Bill weet echt alles over alles. Er is geen enkele vraag waarop hij het antwoord niet weet. Mijn goede vriend Marc is ook zo eentje. Ook hij weet alles. Er is niets dat je hem niet kan vragen. Het is wellicht daarom dat mijn twee goede vrienden onderling zo goed overeenkomen. Ze geraken vast nooit uitgepraat.

Als een groupie mij in de toekomst nog eens zegt : "schoenmaker blijf bij uw leest, je bent geen viroloog ", zal ik voortaan verwijzen naar mijn goede vriend Bill. Hij is de beste referentie dat je niet moet gestudeerd hebben, laat staan een diploma hebben in een bepaalde materie om er toch alles over te weten276 views0 comments
bottom of page