top of page
Search

Belg steeds minder gemotiveerd om de maatregelen te volgen

"De Belg heeft het steeds moeilijker om zich te houden aan de maatregelen die de regering oplegt in de strijd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van de 21e coronastudie over de motivatiebarometer.

Het 'motivationeel niveau' zit nu op 41 procent, zo meldt De Standaard. Een laag niveau, maar in augustus lag dat nog lager, op 23 procent, het laagste punt dat het niveau tijdens de hele coronacrisis haalde.

"We zitten al enkele maanden in onze bubbels opgesloten. Er is meer dan ooit nood aan een duidelijke strategie over hoe we de situatie de komende weken aanpakken", aldus motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) en zijn collega’s in het rapport: zij maken zich vooral zorgen om de levenstevredenheid en vitaliteit die op hun laagste punt zit."


_________

Nog 41% ?

Dat is dan wellicht 41% van de personen die deelgenomen hebben aan de studie. Het aantal deelnemers wordt wijselijk verzwegen.

In de praktijk is het ongetwijfeld veel minder en dit al zeker als rekening zou gehouden worden met Franstalig België ( die niet bevraagd zijn geworden ). Onze Brusselse en Waalse buren zijn de maatregelen nl al lang spuugzat. Zelfs de Waalse politici beginnen zich te verzetten tegen het verder aanhouden van al die strenge regels.


Uiteraard horen we daar NIETS over in de "objectieve " Vlaamse media. Over het verzet in tal van andere landen ook niet.

Vlaanderen is een totalitair eiland waar de dictatuur de scepter zwaait, de propaganda hoogtij viert en we elke dag, jawel elke dag, dezelfde experten-die-geen-experten zijn doemscenario's horen citeren die nooit onderbouwd zijn.


Nood aan een duidelijke strategie hoe we de situatie de komende weken gaan aanpakken ? Er is maar één strategie de juiste.

Schaf de maatregelen af. 11.497.000 mensen zijn gezond. Er liggen amper 1815 mensen in het ziekenhuis op een totaal van 52.256 bedden.153 views0 comments

Comments


bottom of page