top of page
Search

Aantal ziekenhuisopnames stijgt" Gemiddeld 4.244 nieuwe besmettingen per dag (-12 procent) In de week van 29 maart tot en met 4 april werden in België dagelijks gemiddeld 4.244 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 12 procent vergeleken bij een week eerder. Tot zondag ging het hierbij telkens om een stijging. Sindsdien wordt de daling steeds groter. Zondag daalde het aantal besmettingen voor de eerste keer licht (-1 procent), maandag ging het om een daling met 6 procent, dinsdag ging het al om 10 procent en gisteren ging het net als vandaag om een daling met 12 procent.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 59.003,7 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 14 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 8,1 procent en daarmee 0,4 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 259 ziekenhuisopnames per dag (+2 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een stijging te zien. Dat cijfer stijgt wel minder snel dan de afgelopen dagen. Het gaat vandaag om een stijging met 2 procent naar gemiddeld 259 per dag. Gisteren ging het hierbij nog om een stijging met 4 procent.

Er lagen gisteren 3.152 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 12 minder dan een dag eerder. 908 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 15 meer dan een dag eerder. 505 mensen moeten beademd worden.

Gemiddeld 36,7 overlijdens per dag (+36 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 36,7 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 36 procent meer dan een week eerder. Al gaat het hier om een zodanig laag cijfer dat percentages weinig willen zeggen. In totaal overleden er in ons land al 23.301 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 1.563.401 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 17 procent van de bevolking ouder dan 18 en 13,6 procent van de volledige bevolking. 582.829 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,2 procent van de volwassenen in ons land en 5,1 procent van de volledige bevolking.

________________

Kan iemand uitleggen hoe dit kan ?

We zitten al 5 maanden en 8 dagen in lockdown. De maatregelen worden steeds strenger. We mogen eigenlijk niet veel anders meer dan naar de supermarkt gaan ( met mondmasker ), tanken, naar de bank en de apotheek en buiten circuleren ( met mondmasker ) tussen 6u en middernacht.


En toch blijft de positiviteitsratio, de ziekenhuisopnames, het aantal personen op intensieve en aan de beademing stijgen ?

HIER KLOPT IETS NIET.

Ofwel hebben de maatregelen ( mondmasker, afstand houden ... ) geen enkel nut ( en vormt dit hiervan het ultiem bewijs ), ofwel is er iets anders aan de hand.

Ik wil weten hoeveel van de mensen die opgenomen worden in het ziekenhuis ( al dan niet op intensieve ) en hoeveel doden ( die ook in stijgende lijn zijn ) GEVACCINEERD zijn tegen Sars-Cov2 en welke andere onderliggende aandoeningen de patiënten eventueel hebben. De overheid MOET die informatie vrij geven.

347 views2 comments
bottom of page