top of page
Search

Aandeelhouders FB en Instagram heffen censuurmaatregelen op

" Facebook & Instagram quietly restored President Trumps profiles after losing a combined 51 billion market value in the first seven days of the ban. Shareholders don’t put up with that the same way people don't tolerate censorship.

Think you can't make a difference, read that again. ⬆️" ____

Donald Trump zijn FB pagina en Instagram account zijn terug vrij gegeven en online. De pagina van " the White House "en andere Trump leden ook. De aandeelhouders voelden het verlies van 51 miljard USD marktaandeel te hard in hun portemonnee.

Of hiermee ook de extreme censuur politiek tegen alle andere FB en Instagram gebruikers zal verdwijnen of verminderen blijft een open vraag. Voorlopig alleszins nog niet.


Volgens de laatste berichten die ik mocht ontvangen ( veel ), heeft Facebook vrijwel alle FB groepen die - naar aanleiding van het arrest van het Grondwettelijk Hof inzake de afschaffing van de terugdraaiende meter in hoofde van alle eigenaars van zonnepanelen opgericht werden - off line gehaald (!).

(lees verder onder de afbeelding)


De weinige die nog bestaan, worden geblokkeerd, gesaboteerd en/of berichten kunnen niet gedeeld worden.

Het beoogde verzet van burgers ( 571.000 eigenaars van zonnepanelen ) tegen de afschaffing van het door de regering beloofde voordeel wordt beschouwd als opruiing en tegen de community richtlijnen van FB. Dus, zelfs protest mbt zonnepanelen mag blijkbaar niet meer ....


Hoe is het mogelijk dat Big Tech kan bepalen wie wat mag zeggen?

Hoe is het mogelijk dat overheden toelaten dat de vrijheid van meningsuiting zwaar geschonden wordt door Big Tech ?

(behalve Polen die een wet in de maak heeft die censuur verbiedt )


Hoe is het mogelijk dat de Belgische regering toelaat dat Big Tech de meest extreme vorm van censuur hanteert, terwijl Minister De Croo afgelopen week nog in de kamer gezegd heeft dat de vrijheid van meningsuiting een grondrecht is en enkel " fake news " moet bestreden worden ? ( waarmee zij hopelijk in de eerste plaats in eigen boezem zal kijken vooraleer met de vinger naar een ander te wijzen ).

1,078 views0 comments
bottom of page