top of page
Search

26,5 miljoen vaccins voor 11,5 miljoen Belgen

" Op dit moment zal de Belgische overheid, wanneer alle bestelde vaccins geleverd zijn, beschikken over 26,5 miljoen vaccins, genoeg om 231% van de Belgische bevolking te vaccineren. Hoeveel vaccins er op het einde van de rit effectief worden geleverd en wanneer die vaccins klaar zijn, is niet duidelijk."


" België blijft sinds het begin van de vaccinatiecampagne rond de 18.000 vaccinaties per dag schommelen. Deze week werden er gemiddeld 19.194 vaccins per dag gegeven. Iets hoger dan de weken voordien, maar aan dit tempo zal het nog steeds 2,3 jaar duren voordat we een vaccinatiegraad van 75% halen, genoeg om groepsimmuniteit te behalen." __________

Voor wie het interesseert : klik ( en volg ) onderstaande link.


Op dit moment is 2,88% van de Belgen gevaccineerd ofwel 320.973 personen. Dat is 0,15% meer dan 8 dagen geleden toen het op 2,73% stond.

Ik moet de auteur van het artikel spreken. Aan dit tempo duurt het geen 2,3 maar 10,5 jaar vooraleer 75% van de bevolking gevaccineerd is met een eerste dubbele dosis.

Maar how, wacht even, het vaccin beschermd slechts gedurende een jaar, maximum 2 jaar, dus .... ze komen met dat overschot niet toe om de eerste lading gevaccineerden een tweede keer te vaccineren, dus... om die eerste lading gevaccineerden te blijven beschermen moeten er binnen een jaar vaccins bijbesteld worden of ... de reserve die voorzien is voor de andere nog niet gevaccineerden moet dan voorbehouden worden voor de reeds gevaccineerden.

Maar ... hoe komen we dan aan 75% groepsimmuniteit via vaccinatie ? Misschien toch maar eens denken aan de versterking van de natuurlijke immuniteit ? Moeilijk is dat niet : gezond eten, beetje sporten of wandelen/bewegen, vitamine c, vitamine d, zink en magnesium supplementen en hup, de klus is geklaard ( een veel lachen en het leven optimistisch bekijken helpt ook ). Dokters werkloos. Geen patiënten meer.181 views0 comments

Comentarios


bottom of page