top of page
Search

20.10.2020 VANDENBROUCKE vs. PROF GALA

Bron: HLN


20.10.2020 VANDENBROUCKE vs. PROF GALA.

5 dagen na het bezoek van Frank Vandenbroucke aan het UCL Ziekenhuis waar de de verpleegkundingen geklaagd hebben over een tekort aan personeel, systemische onderbemanning van verpleegkundigen, zorgverstrekkers en arts en hun vermoeidheid:


"Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is niet te spreken over de uitlatingen van professor Jean-Luc Gala, diensthoofd van het Saint-Lucziekenhuis in Brussel. De hoogleraar infectieziekten aan de UCL zei aan onze krant dat de toestand in het Brussels Gewest en Wallonië “minder erg is dan men doet uitschijnen.” “Wat die man verklaart, is onvoorstelbaar lichtzinnig”, aldus de minister in Terzake"


FRANK VANDENBROUCKE : "Vandaag is EEN KWART VAN DE CAPACITEIT die wij hebben om zeer intensieve zorgen te verlenen aan zeer zieke mensen al bezet. Dat verdubbelt op acht à negen dagen. Dat wil zeggen dat binnenkort de helft van deze capaciteit gewoon weg is.” "Wat zou die meneer zeggen als ik hier zou aankondigen dat volgende week de helft van de ziekenhuizen sluit?”, vraagt een duidelijke verontwaardigende Vandenbroucke zich af. Zou die meneer, en hij mag professor zijn, zeggen ‘dat is niet zo erg’?” Wat zou hij zeggen als we midden november zeggen dat al de bedden zijn afgeschaft? Dat de 2.000 ziekenhuisbedden op intensieve allemaal zijn afgeschaft, dat er geen ziekenhuiscapaciteit meer is voor ernstige zieken? Deze man is onvoorstelbaar lichtzinnig. Je moet geen infectioloog zijn om te weten dat als je intensieve ziekenhuisbedden vollopen en dit blijft verdubbelen je recht tegen de muur gaat. Uiteindelijk wordt 2 maal 2 maal 2 maal 2 maal 2, ... oneindig groot”.

 

Goed gelezen wat onze Minister zegt ?

Heeft hij inhoudelijk gerepliceerd op het standpunt van Prof. Gala dat "de situatie niet zo erg is als voorgesteld" ? NEEN.

Heeft onze minister, aan de hand van concrete cijfers of andere bewijzen aangetoond dat de situatie wel erg is en Prof. Gala zich vergist ? NEEN.

Onze minister geeft toe dat vandaag slechts 1/4 van de capaciteit ingenomen (dus... hij weet het) en voorspelt (op basis van wat?) dat binnen 8-9 dagen 1/2 van de capaciteit zal ingenomen zijn (euh...)

En verder... vraagt de minister zich af wat Prof. Gala ervan zou vinden als volgende week 1/2 van de ziekenhuizen zou gesloten worden of midden november ALLE bedden zijn afgeschaft, dat de 2.000 IC bedden volledig afgeschaft en er GEEN ziekenhuiscapaciteit meer is voor ernstige zieken....


Prof. Gala onvoorstelbaar lichtzinning? Zijn woorden vallen in het niets bij de onvoorstelbare lichtzinnigheid en bedreigende onbedachtzaamheid van onze minister van Volksgezondheid. Dit is de schaamte voorbij.
369 views0 comments

Kommentare


bottom of page