top of page
Search

Zo ver is het dus al gekomen.....

Deze posters hangen, dixit een getuige, uit in de stad BRUGGE.

Deze posters hangen, dixit een getuige, uit in de stad BRUGGE.

Conform het Ministerieel Besluit van 16.10.2020 mogen we nog 1 knuffel contact hebben en vrij buiten rond lopen met Mondmasker maar... in Brugge schrijven ze een boete uit van 500 € als je met iemand op straat knuffelt.


Knuffelen wij met wilvreemden? Neen, natuurlijk niet, het zijn altijd bekenden, gewoonlijk uit onze eigen bubbel. Maar... BRUGGE verbiedt het.


In de psychologie heet dit operant conditioneren. Een repressie sanctie gekoppeld aan een opgelegd geconditioneerd gedrag.

En zo verdwijnt elke menselijke warmte op bevel van een lokale overheid, terwijl het krachtens het Ministerieel Besluit mag met 1 persoon ongeacht waar.


Ik ben benieuwd wat we nu in het straatbeeld van Brugge te zien zullen krijgen. Verliefde koppels die ondervraagd zullen worden wie zij zijn en wat zij met elkaar te maken hebben als ze mekaar een knuffel geven op straat? Twee vriendinnen of godbetert twee gay's die al 15 jaar samen zijn die op het appel geroepen worden om rekenschap af te leggen wat hun verhouding opzichtens mekaar is, of ze wel deel uitmaken van de toegelaten bubbel, onder hetzelfde dak wonen en indien niet .... 500 €?


De wereld draait door. Er staat geen enkel rem meer op de waanzin.

161 views3 comments

3 Comments


Unknown member
Oct 20, 2020

Intriest 😓

Like

En dit vindt men nog altijd het nieuwe normaal??? Ik ben het echt kotsbeu om te horen 'het is wat het is', want dat is het absoluut niet!!!

Like

Unknown member
Oct 20, 2020

Hoe erg is dit😪

Like
bottom of page