top of page
Search

We blijven sterk, we geven niet op!

One for all, all for one. Samen sterk.


Beste FBvrienden en volgers-die-ook-vrienden zijn,


Ik ontvang steeds meer berichten van mensen die het niet meer zien zitten, in de put zitten, depressief zijn en overmand worden door angst voor een toekomst die zeer onzeker is. Er is geen perspectief meer. Velen verliezen de hoop dat het ooit beter zal worden. Paniek. Veel stress. Slecht voelen. Extreem negatieve gedachten.

De ene is bang dat hij/zij zal vervallen in armoede omdat hij/zij niet genoeg inkomsten meer heeft om kosten te betalen en fatsoenlijk te leven. De andere is bang dat een faillissement onafwendbaar is en hij/zij alle investeringen in zijn/haar handelszaak zal verliezen. Nog anderen gaan kapot van de stress omdat zij de voorraden of collecties voor het winterseizoen die zij aangekocht hebben, door de nieuwe lockdown niet verkocht krijgen, zware verliezen zullen lijde, hun vaste kosten (waaronder huur van winkelruimtes) niet meer zullen kunnen betalen. Nog anderen zien het niet zitten om opnieuw te telewerken terwijl ze ook permanent moeten instaan voor de zorg voor hun kinderen die de komende 14 dagen verlof hebben zonder enige perspectief op enige actieve bezigheid.

Universiteitstudenten zitten in de put omdat zij letterlijk vast zitten op hun kot (al dan niet in quarantaine) nu alle universiteiten code rood ingeroepen hebben, zij enkel nog digitaal les krijgen, geen sociaal leven meer hebben, hun vrienden niet meer kunnen zien.

De ouders van deze studenten zitten in de put omdat ze de huur van het studentenkot moeten blijven betalen terwijl hun zoon of dochter - om begrijpelijke reden - liever thuis zit dan in een klein studentenkamertje. Ouders wier kind op kot in quarantaine zit, hebben nog dieper in de geldbuidel moeten tasten om een mini-ijskast, een microgolfoven en/of kookplaten aan te schaffen voor zoon-of dochterlief omdat ze niet buiten mogen.

Nog andere (vnl singles en alleenstaande ouders) voelen zich erg eenzaam. Het vooruitzicht van een nieuwe lockdown gedurende 6 weken of langer duwt ze bij voorbaat in de put. Sommige willen er zelfs een eind aan maken. Deze enge wereld verlaten.


Lieve, lieve mensen...

Ik begrijp jullie volledig. Maar... als jullie zich laten meeslepen door angst en zwarte gedachten dan wordt het er zeker niet beter op. Alleen maar (nog) slechter. Jullie psychologische toestand kan een enorme negatieve impact hebben op jullie gezondheid. Jullie zullen letterlijk ziek worden. Niet van het virus (tenminste, als jullie de maatregelen stipt blijven volgen, mondmasker blijven dragen, afstandsregels enz... respecteren en ik dring aan opdat jullie dit zeker zouden blijven doen) maar... van de negatieve spiraal waar jullie in zitten. Als het niet goed zit in je hoofd, gaat alles er aan en riskeren jullie andere medische aandoeningen die nog veel erger zijn.


Je immuunsysteem op peil houden of versterken doe je niet enkel door gezond te eten en drinken en regelmatig bewegen maar vooral door je mentale staat te optimaliseren.

Het is ontzettend belangrijk dat jullie positief blijven (of toch minstens proberen om dat te zijn). Dit virus is niet het einde van de mensheid en ook niet het einde van de wereld.

Het zijn donkere tijden. Dat is juist. Het is moeilijk. Maar... we komen hier uit. Wij zijn dappere Belgen. We hebben in onze rijke geschieden al voor meerdere zware stormen gestaan en die hebben we telkens overleefd. Dat zal nu niet anders zijn.

Ik doe een beroep op jullie. Steun mekaar. Help mekaar. Communiceer met elkaar, desgevallend via PM als jullie het liever discreet houden. Evacueren helpt goed tegen het ontlasten van stress, angst en negatieve gevoelens.

Bij social media, ligt de nadruk op "social". We kunnen mekaar niet vast pakken, maar we kunnen mekaar wel zien, horen en lezen. Het is nooit eerder zo belangrijk geweest als nu om er voor elkaar te zijn en te weten "ik ben niet alleen".

One for all, all for one. Samen sterk.


fijne zondag, Carine

192 views3 comments

3 comentarios


Miembro desconocido
02 nov 2020

Bedankt Carine deze oppepper had ik écht nodig en herinnerde me eraan dat ik door de coronacrisis en mijn persoonlijke ontwikkeling weet wat me te doen staat op deze planeet en ga me daar nu op focussen. 💞

Me gusta

Miembro desconocido
01 nov 2020

Zeker. Moeilijke tijden. Ongelooflijk. Voel mij ook soms echt depri. Maar, voor de mensen die de kracht en de moed hebben. Wij zijn begonnen aan het verven en behangen van onze leefruimte en hallo. Moest al lang gebeuren en nu hebben we onze moed opgeraapt en we gaan ervoor. 💪💪

Me gusta

Miembro desconocido
01 nov 2020

💕 BEDANKT CARINE 💕

Me gusta
bottom of page