top of page
Search

UPDATE USA-NATO- OEKRAÏNE VS RUSLAND

Rusland weigert verdere besprekingen met Nato en US. Zij heeft aan de US en Nato te kennen gegeven dat zij niet eeuwig zal blijven wachten op een ( geschreven ) standpunt van Nato omtrent de door haar gevraagde beveiligingsgaranties dat er geen kernkoppen tegen Rusland zullen ingezet worden. US en Nato hebben hierop (nog) niet gereageerd.

Rusland blijft verder militaire troepen opbouwen aan de Oekrainse grens. De krant Der spiegel heeft op 13.01.2021 verkondigd dat Nato insiders een aanval van Rusland vrezen op meerdere fronten

( niet alleen tegen OekraÎne maar ook tegen West-Europa )


Op 14.01.2021 heeft Rusland, naar verluidt, een massieve cyber aanval uitgevoerd op Oekraïne die ook de ganse Defensie van Oekraïne heeft plat gelegd. De website van de Oekrainse Ambassade in Nederland ligt ook plat.


Syrië heeft zich aangesloten bij Rusland en haar lange afstandsraketten Tu-22MZ klaar gezet. Sergey Kobylash, commandant van de Syrische Lange Afstands Luchtmacht, heeft bevestigd dat vluchten met Tu-22MZ bommenwerpers vanuit de luchtmacht basis van Khmeimim alle mogelijk doelen rond de volledige Middelandse zee kunnen bereiken.


China heeft de door Rusland aan Nato gevraagde veiligheidsgaranties ( die tot 2 x toe werden geweigerd ) wel aan Rusland verleend en zich ook aangesloten.

US officials verklaren dat Rusland een inval in Oekraïne aan het voorbereiden is.

Rusland is in de Barentse Zee nieuwe anti-schip hypersonische 3M22 Zircon raketten aan het uit proberen ( die zee ligt boven Finland en Noorwegen, rechts van Groenland en links van het Noorden van Rusland ). In respons gaat Nato op 400 km van de Russische grens via 2 vliegdekschepen op grote schaal militaire oefeningen uitvoeren.


Zweden heeft vastgesteld dat een abnormaal hoge activiteiten van Rusland zijn in de Baltische zee en brengt haar leger in verhoogde staat van paraatheid. ZIj heeft ook al haar reserve officieren opgeroepen om haar troepen te versterken op Gotland eiland.

Anthony Blinken ( US ) en de Minister van Buitenlandse zaken van ijsland, K. Thordis hebben een akkoord gesloten om de IJslands luchtmacht basissen en andere infrastructuur ter beschikking te stellen en mee te werken met de US voor de bescherming van West-Europa.

3 views0 comments

Comments


bottom of page