top of page
Search

STAND VAN ZAKEN INZAKE OLIE, GAS, DIESEL,BENZINE ...

De EU heeft de intentie om vanaf eind 2022 een olie embargo uit te vaardigen tegen Rusland maar tal van EU landen blijven ondertussen wel lustig zeer grote hoeveelheden olie aankopen van Rusland die ze conform de eisen van Putin ( die het via Decreet in een wettelijk kader heeft gegoten ) via allerlei omwegen in roebels betalen. Geen roebels, geen olie.

Tussen 24.02.2022 en 03.06.2022 heeft Duitsland voor 12,1 miljard euro ( geconverteerd naar roebels ) gekocht van Rusland wat amper een half miljard minder is dan China met haar 1,4 miljard inwoners tijdens hetzelfde tijdvak aangekocht heeft van Rusland. Uiteraard aan de huidige ( hoge ) olieprijs waardoor Rusland er nog meer aan verdient dan vroeger. italië is goed voor 7,9 miljard olie aankopen, Nederland voor 7,8 miljard, Frankrijk en Polen elk voor 4;3 miljard, Bulgarije voor 2,7 miljard, BELGIË voor 2,6 miljard euro ( ! ) en Griekenland, Spanje, Oostenrijk, Roemenië, Estonia, Finland, Litouwen, Letland, Roemenië, de UK samen ook nog voor een paar slordige miljarden. Zelfs de US koopt nog olie van Rusland ! En dan hebben we het nog niet over de Russische gasaanleveringen waaromtrent Gazprom al een paar weken geleden kenbaar heeft gemaakt dat toen 10 ( inmiddels 20 ) EU landen nog gas aankopen die ze ook betalen in roebels. Naar verluidt zou ook deze inkomstenbron de afgelopen 4 maanden 93 miljard opgeleverd hebben.

Laat u niets wijsmaken. We worden voor de zoveelste keer bedot, belogen en bedrogen. Bepaalde Vlaamse pers blijft staalhard liegen en verhaaltjes verzinnen wanneer ze stelt dat China nu de belangrijkste olie klant van Rusland is ( 55%). https://www.msn.com/nl-be/nieuws/overig/rusland-nu-belangrijkste-olieleverancier-van-china/ar-AAYGT39?ocid=msedgntp&cvid=2a91513b3e1c4b399a74a8c4d38921f5 Een artikel in HLN van 15.06.2022 benadert de waarheid al veel meer, waar zij stelt dat Rusland louter in de maand mei 2022 20 miljard dollar verdiend heeft aan olie export ( wat nu, met de aanhoudende devaluatie van de euro zo ongeveer evenveel is in euros ) ofwel 11% méér dan in april en de inkomsten van Rusland op vlak van olie export terug ongeveer op hetzelfde niveau staan als voor de sancties. https://www.hln.be/buitenland/rusland-verdiende-in-mei-20-miljard-dollar-met-olie-export~a323fcd8/ Ook het hierna volgend artikel leunt aan bij de waarheid waar gesteld wordt dat Rusland DAGELIJKS een kleine miljard euro verdient aan de EU en zij sinds het begin van de invasie al 93 miljard euro ( geconverteerd naar roebels ) op zak heeft gestoken. https://businessam.be/elke-dag-een-klein-miljard-europa-en-belgie-spelen-hoofdrol-in-spekken-van-russische-oorlogskas/

Juni 2022 rinkelt de Russische kassa nog meer. tot spijt van wie het benijdt. De meeste EU landen volgen het beleid van Ursula & co niet. Ze blijven samenwerken met Rusland en reserves aankopen. België is één van hen. Voor 2,6 miljard euro olie op 3,5 maanden tijd. Dat kan tellen, nietwaar ?

Zoals ik reeds eerder gezegd en geschreven heb : er is geen olie tekort; dat is er nooit geweest. Vivaldi heeft de prijzen artificieel de hoogte in gejaagd omdat dit deel uitmaakt van het WEF Plan dat gedragen wordt door de EU en de meerderheid van haar lidstaten ( niet allemaal echter, sommige landen spelen dit wrang spel niet mee ), de US, Canada en Australië. Er is nochtans nergens een tekort. De zgn schaarste wordt bewust geschapen. Wist u dat de US meer dan 35 miljard barrels olie reserves heeft liggen a rato van 159 liter per barrel en de olie reserves van alle landen tezamen voldoende is om de wereld nog gedurende 47 jaar te bevoorraden ? Die olie is al lang geleden opgeslagen in vaten. In een niet zo ver verleden verkondigde Biden dat hij gedurende 6 maanden dagelijks 1 miljoen barrels zou vrij geven uit die reserves om de prijs op de Amerikaanse markt te drukken. De prijzen zijn echter spectaculair blijven stijgen en overstijgen nu in alle staten meer dan 5 USD per gallon wat voor de Amerikanen ongezien is ( wij betalen zo ongeveer het dubbele ). We zien exact hetzelfde fenomeen gebeuren in de meeste EU landen.

Op 15.03.2022 ( dus amper 3 weken na de invasie en op een tijdstip dat de prijzen voor mazout, benzine, diesel en gas al heel sterk aan het stijgen waren ) heeft Alexander De Croo kenbaar gemaakt dat de regering een energie akkoord bereikt had en we met zijn allen een korting aan de pomp kregen van 0,175 eurocent /liter middels een verlaging van de accijnzen zonder echter ooit te vermelden hoeveel procentpunten die accijnzen dan wel zouden verlagen. De Belgische staat steekt echter nog altijd 43% respectievelijk 35% BTW en accijnzen in haar zak. Hoe hoger de basis productiekost van benzine en diesel hoe meer zij er aan verdient. De huidige maximumprijs voor benzine bedraagt 2,492 euro/liter en deze van diesel 2,318 euro/liter. https://www.unitedconsumers.com/tanken/informatie/opbouw-brandstofprijzen.asp#marge

De bevolking wordt helemaal uitgeperst ( temeer wanneer men bedenkt dat de prijzen van alle andere basisvoorzieningen zoals elektriciteit, gas, graan, huishoudolie, melkproducten, fruit en groeten, soit, eigenlijk alles sinds de aanvang van de corona crisis ook ferm gestegen is met een absoluut piek de afgelopen maanden : x 4, x 5 voor sommige producten ).

En toch blijft Alexander De Croo met uitgestreken gezicht verkondigen dat hij kadootjes blijft uitdelen aan de bevolking die er geen zijn voor Jan Modaal. Niet iedereen kan genieten van een sociaal tarief. Enkel de armsten der armen ( groep die steeds groter wordt ). De verlaging van de BTW op elektriciteit en gas naar 6% stelt niets voor als men bedenkt dat de prijs voor het ene x 3 is en voor het andere zelfs x 5. En de verlaging van de accijnzen op benzine en diesel ? Na ja, trek zelf maar uw conclusies. https://nl.metrotime.be/algemeen/regering-verlengt-energiemaatregelen-zoals-btw-verlaging-en-sociaal-tarief-tot-eind-dit-jaar


2 views0 comments
bottom of page