top of page
Search

Spreekt Marc Noppen (UZ BRUSSEL) wel de waarheid?

2/3 van de patiënten worden behandeld voor andere aandoeningen en hebben ook positief getest op de verplichte PCR test

Bron: KNACK


4 verpleegsters van UZ Brussel (die van mekaar niet weten dat ze klokkenluider zijn):


"Er lagen gisteren 24 mensen in het ziekenhuis waarvan 8 op ICU" (4 x) "Hij verdraait de zaken, hij zegt dat de capaciteit in Brussel verzadigd is, maar dat is niet zo; hij zou moeten zeggen dat de bedden op één corona afdeling vol zit, maar wij hebben nog veel plaats" "dat zijn mensen die positief getest hebben en die uit voorzorg op de corona afdeling zijn gezet maar die 24 hebben niet allemaal corona" (*)


(*) dat is wat het hoofd van UCL in eerder stadium ook al eens verklaard heeft : 2/3 van de patiënten worden behandeld voor andere aandoeningen en hebben ook positief getest op de verplichte PCR test.


 

Vraag...

Vorige week ontving ik een whatsapp met de volgende boodschap : "Morgen spreek ik Marc Noppen, CEO van UZ Brussel. Mocht je specifieke vragen hebben voor de man, dis moi."

Mijn antwoord: "Ik wil weten hoeveel bedden UZ Brussel in totaal heeft en hoeveel hiervan bezet zijn door Covid patiënten. Hoeveel ICU bedden zij in totaal heeft en hoeveel daarvan zijn ingenomen door Covid patiënten. Ik wil weten wat de leeftijdscategorieën zijn van de mensen die de afgelopen weken opgenomen zijn en welke categorie het vaakst ziek is. Zijn er kinderen bij ? Zo ja, hoeveel ?

Ik wil weten wat de gemiddelde duurtijd is van de hospitalisaties. Volgens Sciensano is dit voor volwassenen gemiddeld 8 dagen en voor kinderen 3 dagen. Ik wil weten of de patiënten nu beter en sneller genezen dan vroeger en of het klopt wat Prof. Gala zegt dat de behandelingmethodes nu veel beter zijn. Ik wil weten hoe UZ Brussel haar data doorgeeft aan Sciensano. Via mail ? Digitale drager? Andere manier ? En hoe vaak per week. Alle andere info is ook nuttig om de zaken in hun juiste context te plaatsen. "


Enkele uren later: " Er zijn geen kinderen. De ernstige gevallen zijn allen bejaard "

Ik heb geen antwoord gekregen op mijn andere vragen wegens tijdsgebrek (dixit mijn contact).


De volgende dag stond in alle kranten "Marc Noppen trekt aan de alarmbel, we zitten aan onze maximum capaciteit, er moet dringend iets gebeuren of anders zullen we mensen moeten verplaatsen naar Aalst en zelfs naar Gent"


Seriously ?

Is het niet mogelijk om een tweede Covid Afdeling in te richten in UZ Brussel?

Is 24 gewone bedden en 8 ICU het maximum wat UZ Brussel aan kan?

Er zijn in België 106 ziekenhuizen waarvan 12 in regio Brussel.

In geval van overbelasting, is het perfect mogelijk om mensen over te brengen naar één van de andere Brusselse ziekenhuizen waarvan een aantal bijna geen corona patiënten hebben.


Alle ziekenhuizen samen hebben een totale beddencapaciteit van ruim 35.000 bedden en in totaal 2.000 ICU bedden met mogelijkheid tot uitbreiding naar 5.000.


Is het ernstig om moord en brand te schreeuwen en aan de media te verkondigen dat er "dringend maatregelen moeten getroffen worden" voor ... 24 gewone opnames en 8 ICU patiënten?

NEEN.

13 views0 comments
bottom of page