top of page
Search

Samen sterk!

Link: Parool.nl - Bereid je voor op een lange, strenge coronawinter

Beste FBvrienden en volgers,


Ik vertel niets nieuw wanneer ik zeg dat het donkere tijden zijn. Zoals beschreven in onderstaand artikel, gaan we een lange, strenge, taaie coronawinter tegemoet. Dit was ons eigenlijk in augustus al voorspeld door MDB toen ze zei dat Kerstmis en Nieuwjaar dit jaar niet hetzelfde zullen zijn als de vorige jaren.


Het gerucht dat we terug in een lockdown zullen verzeilen wordt steeds hardnekkiger. Een Directeur van de WHO heeft recentelijk weliswaar verklaard dat zij geen voorstander zijn van lockdowns maar ik ontvang berichten van klokkenluiders dat het er aan zit te komen en vermoed dan ook dat het niet lang meer zal duren vooraleer het een feit is. Voor heel Europa.


De facto zitten we, met de vele, vele quarantaines al sinds augustus in een vermomde lockdown. Gelukkig niet voor ieder van ons maar toch een behoorlijk aantal kinderen, leerkrachten en volwassenen zien enkel de wereld buiten vanachter een raam. Het verkleinen van de bubbel naar 3+1 is eigenlijk ook een vorm van quarantaine. We zijn niet vrij om te doen wat we willen, met wie we willen. We kunnen niet reizen naar plaatsen van onze keuze. We kunnen ook niet doen wat we willen zolang we zelf willen. Café's moeten sluiten om 23 u. Cultuur mogelijkheden zijn met de corona maatregelen vele maanden compleet afwezig geweest en nog altijd zeer beperkt op vlak van beschikbaarheid. We hebben dit jaar geen festivals, concerten en shows gekend, geen feestjes en party's, geen BBQ's,, diners, trouwfeesten met een grote groep familie en vrienden. We hebben niet uitgelaten gedanst, gelachen en gezongen en mekaar eens goed vastpakken en stevig knuffelen is ook al vele maanden verboden. We zijn maar een kleine stap verwijderd van een volledige lockdown zoals in maart/april/mei met enkel nog strikt noodzakelijke verplaatsingen naar de supermarkt, de apotheker, de bank, het tankstation en misschien DIY en tuincentra.


Of we zonder kleurscheuren uit een tweede lockdown zullen geraken? Ik vrees ervoor.

Ik denk niet dat de economie een tweede lockdown zal overleven ongeacht welke steunmaatregelen de overheid daar tegenover zal plaatsen. De moraal van de bevolking zal nog dieper zinken. We zijn een braaf en geduldig volk. We doen al 7,5 m netjes wat van ons verwacht wordt. Nog x maanden diezelfde vrijheidsbeperkende maatregelen blijven volgen zal voor velen een brug te ver zijn.


Het nut van de maatregelen wordt nooit in vraag gesteld. Dat deze maatregelen mogelijks (mede)oorzaak zou kunnen zijn van het toenemen van het aantal "besmettingen", ook niet. De efficiëntie van PCR testen, de valse positieven, de foutieve registratie van cijfers..... het wordt niet onderzocht. Het speelt allemaal geen rol. We horen dat het aantal positieve testen " dramatisch " stijgt en dat is ONZE fout omdat we de regels niet (zouden) respecteren. Als we een lockdown willen vermijden moeten we de regels naleven zeggen ze dan. Het schuldgevoel waarmee we opgezadeld worden krijgen we er " gratis " bij.


Bij het afkondigen van de eerste lockdown is er vrijwel meteen een Ministerieel Besluit tot stand gekomen dat Justitie op burgerlijk gebied volledig lam gelegd heeft tot 30 dagen na het einde van de lockdown. Aanvankelijk was dit 03.05, nadien verlengd tot 03.06.2020. Tijdens deze periode waren er geen zittingen, geen pleidooien en bestaande conclusietermijnen werden - voor de partij die tijdens de periode van opschorting conclusies moest neerleggen - opgeschoven naar 03.06.2020 waardoor de ganse procedure opschoof in de tijd. Als er nu in dezelfde zin gehandeld wordt, zal geen enkele procedure nog kunnen ingeleid, laat staan behandeld worden tot na de lockdown.

In de hypothese dat we deze week actie zouden ondernemen zouden we hoe dan ook niet op korte termijn een uitspraak mogen verhopen. Justitie heeft regels. De rechten van verdediging moeten gerespecteerd worden wat zich vertaalt in meerdere conclusietermijnen voor elke partij vooraleer een zaak kan gepleit worden wat dan ook nog eens afhangt van de beschikbaarheid van de rol van de rechtbank. Als er opnieuw een lockdown komt zitten we ver in het jaar 2021 vooraleer er zal kunnen gepleit worden over het nutteloos karakter van mondmasker en de ontwrichte situaties in scholen in WZC en enige andere vordering.


De Raad van Bestuur van vzw Hands for Freedom heeft gisteren 4 u lang vergaderd om de situatie nu en in komende maanden te evalueren en samen te bekijken wat wij voor jullie kunnen betekenen in deze moeilijke tijd.

Wij hebben ons ook gebogen over de steeds groter wordende problematiek van de censuur op social media, waaronder FBn en het steeds groter aantal valse fact-checks die enkel tot doel hebben om personen die een frisse wind laten in in het corona landschap de mond te snoeren. Velen hebben mij al gemeld dat hun pagina geblokkeerd is geworden louter omdat ze bepaalde posts delen en nog veel meer hebben mij gewaarschuwd dat FB op een bepaald moment alles zal blokkeren, mijn pagina zal verwijderd of geblokkeerd worden en wij met zijn allen beter verkasten naar een ander openbaar platform waar echter geen enkele garantie bestaat dat hetzelfde probleem zich binnen afzienbare termijn ook niet zal voordoen.


Wij hebben daarom beslist om het over een andere boeg te gooien en zelf een exclusief platform te maken waar leden van deze community mekaar kunnen vinden, met elkaar kunnen communiceren en mekaar steunen met een lach en een traan ( dat hebben we zo hard nodig nu ).

Vanaf NU kunnen jullie terecht op mijn blog : https://www.carineknapen.info/


Al mijn FB posts staan op deze blog waar jullie op dezelfde manier met elkaar kunnen communiceren als hier. Wie het contactformulier invult kan ook berichten naar mij persoonlijk sturen (om in regel te zijn met de GDPR regels). Voorlopig zal ik hier nog verder blijven posten; De posts zullen ook geplaatst worden op mijn blog. In navolgend stadium zal ik nog enkel posten op mijn blog en op deze pagina een rechtstreekse link plaatsen.

Als mijn FB pagina zou verdwijnen kunnen jullie altijd terecht op mijn blog. Ik hoop jullie in grote getale te mogen terug vinden op mijn blog

De link naar mijn blog zal een paar keer gepost worden zodat alle 8.500+ volgers het kunnen oppikken.

We zijn nog meer zaken aan het uitwerken maar dat is voor later.


Enne... de "huisregels" die gelden op deze pagina gelden ook voor mijn blog. Wees lief en attent voor mekaar. Blijf hoffelijk en beleefd. Maak er een leuke praatbarak van waar het fijn vertoeven is. Laat ons samen aan de wereld tonen dat het ook anders kan, dat wij er voor elkaar zijn. Samen sterk!

4,937 views10 comments
bottom of page