top of page
Search

RUSLAND -OEKRAINE STAND VAN ZAKEN

In een eerder bericht, poste ik o.a. 1) een selfie video van een Brits vrijwilliger die de Azzov Battalions in Oekraïne had vervoegd en weg gevlucht is met de waarschuwing aan alle andere vrijwilligers " ga niet naar Oekraïne, het is een " scam " en 2) tal van video's van een veelheid van burgers uit de Donbas regio en Mariupol die in koor verklaren dat het nationaal leger van Oekraîne ( dat hoofdzakelijk bestaat uit neo nazi azzov's ) op de eigen bevolking schiet en gebouwen bombardeert, dat zij burgers gebruiken als schild en commando posten inrichten in ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven .... In onderstaande link vindt u thans ook een reportage van RT die 2 ex Azzov militairen interviewt. Kwatongen zullen beweren dat het weer propanda is, maar dat is het zeker niet. De Azzov battalions begaan gruweldaden tegen de eigen bevolking, mannen die weigeren de wapens op te nemen, mannen die met hun gezin het land proberen uit te vluchten, Russisch sprekende burgers en ook tegen eigen militairen en vrijwilligers die terug willen vertrekken.

Ondertussen schuimt Zelenski de parlementen van alle Westerse landen af met leugenachtige propaganda speeches waarvan ik doodmisselijk ben. Hij liegt staalhard over Mariupol. in deze link vindt u zijn speech voor het Belgisch parlement dd.31.03.2022 : https://www.youtube.com/watch?v=J3WxDj0sWks en in deze link zijn speech voor de Nederlandse Tweede Kamer dd.31.03.2022 : https://www.youtube.com/watch?v=3Rn_VzqqH1Q Zelensky, acteur, speelt de rol van zijn leven. Verbaal heel sterk maar emotieloos. De man vraagt om nog meer wapens te sturen. Meer, meer en nog meer. Meer wapens, meer geld. De voltallige kamer staat na zijn speech recht met langdurig handgeklap, maar niemand schijnt te beseffen dat alle wapens die het Westen al aan Oekraïne geschonken heeft, rechtstreeks naar burgers gaan die de wapens opnemen maar geen enkele militaire ervaring hebben ( niet met de regels en niet met de wapens ). Zelensky weet 200% zeker dat de bevolking door zijn eigen Azzov leger uitgemoord wordt. Hij is geen idioot. Hij is 24/24 online. Dat hij dan toch .... ?

Over de aangekondigde vredesbesprekingen met Rusland horen we niet veel meer. De internationale en de Vlaamse pers is de uitgemolken koe maximaal aan het uitpersen door te beweren dat het Russisch leger verslagen is, dat ze weg trekken uit het Noorden van Oekraïne, weg gejaagd door de stoere Azzov Battalions, dat Putin verslagen is enz... Ze broebelen maar wat. https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/oekraïense-president-zelenski-de-russen-trekken-zich-terug-in-het-noorden-langzaam-maar-zeker/ar-AAVLJEz?ocid=msedgntp&cvid=b68717a47c614c9bb0d7f69638f61265 Geen kikkererwt in hun hoofd dat er aan denkt dat de terugtrekking van Rusland wel eens zou kunnen kaderen binnen de vredesbesprekingen die hangende zijn tussen Rusland en Oekraïne ( en die de oproep van Zelensky aan elk Westers Parlement nog meer bevreemdend maakt ). In deze link vindt u meer nieuws over de stand van zaken. Er is een Vredesverdrag in de maak dat kennelijk in een ver gevorderd stadium verkeert. https://www.youtube.com/watch?v=dJjwu1rpHnw

Pro memorie, een paar dagen geleden heeft Zelensky in een van zijn dagelijkse selfie video's verklaard dat hij absoluut de vrede wil herstellen en hij bereid is om van Oekraïne een neutraal land te maken ( zoals Finland ), een einde te stellen aan de oorlog op voorwaarde dat Rusland haar troepen zou terug trekken en de Oekraïense bevolking bij referendum akkoord zou gaan met een Nato neutraliteit. Voordien had hij al verkondigd dat Oekraïne niet meer wil toetreden tot Nato, dus dat punt was al van de baan.

Terwijl een Vredespact tussen Rusland en Oekraïne in de maak is, besliste Duitsland, op 1 april 2022 om 56 combat tanks naar Oekraïne te sturen ( ooh geweldig goed voor de vrede ! ) https://www.zerohedge.com/geopolitical/germany-approves-sending-combat-tanks-ukraine-huge-escalation

Analysten hebben berekend dat als de oorlog in Oekraïne NU stopt de wederopbouw van het land ( gebouwen ) 63 miljard dollar zal kosten. De wederopbouw zal de wereldeconomie terug aanzwengelen. De bouwsector is de motor van de economie. Oekraïne zal beroep moeten doen op aannemingsbedrijven uit het Westen. Zij kan dit niet alleen. Als er een einde komt aan de oorlog zullen de Westerse landen geen andere keuze hebben dan de sancties terug te lichten. Zij kan het niet maken om de sancties te blijven aanhouden " als straf " voor Rusland omdat zij Oekraïne binnen gevallen is. Zij is geen rechter en overigens ook geen partij. Daar bestaan tribunalen voor. Het lichten van de sancties langs beide zijden zal de wereldeconomie toelaten om zich snel te herstellen en herop te leven na 39 dagen oorlog ( en 22 dagen sancties - deze zijn in werking getreden op 12.03.2022 ). 22 dagen stelt op de tijdschaal niets voor.

De grote hamvraag is : wil het Westen wel dat er een einde komt aan de oorlog ? Die oorlog dient haar agenda. De sancties hebben geen enkel effect op Rusland. De economische oorlog is gericht tegen ONS. Als er vrede komt tussen de conflictlanden en de olie en gas terug rijkelijk begint te stromen ( aan bodemprijs dan nog wel want Rusland heeft een prijs geboden waar geen enkele concurrent tegen op kan ) en de markt overspoelt wordt met graan, staal, ijzer, nikkel .... kan de industrie zich herpakken, zijn er geen tekorten meer in het vooruitzicht en kan de wereld terug naar normaal of, beter gezegd, terug naar de geheime oorlog die al 20 jaar aan de gang is tussen het Westen ( US, EU, WEF ) die streven naar een " new world order " die aangestuurd wordt door één wereldregering, welke in de natte droom van Biden aangestuurd wordt door hem en ... De BRIC landen die streven naar een " fairer world order " waarbij de African Union, de UEA en andere Arabische staten zich aangesloten hebben. Dat gaat nog vonken geven.

4 views0 comments
bottom of page