top of page
Search

OPEN BRIEF AAN LUC SELS, RECTOR VAN KULEUVEN

Geachte Rector,

Uw openingsspeech op de KULeuven van heden. Wat een verademing om dit - zelf academicus zijnde - uit uw mond te horen en dan ook nog eens te mogen vernemen dat VRTNews uw toespraak zonder franjes publiceert ! Zou er dan eindelijk toch een kentering komen in het eenzijdig betoog van de overheid en de experten ( waarvan sommigen uit uw eigen koepel komen ) ? Zullen er eindelijk tegensprekelijke debatten georganiseerd worden waar alle meningen aan bod zullen komen en andersdenkenden die heel uitzonderlijk eens mogen opdraven méér dan 2 minuten spreektijd krijgen, niet constant onderbroken worden en niet afgedaan worden als wappies en complotdenkers ( wat getuigt van een fundamenteel gebrek aan respect ) ?

Zal het publiek eindelijk alle visies over het Covid gebeuren en de zin en onzin van alle hieruit voortvloeiende maatregelen te zien en te horen krijgen zodat zij als volledig geïnformeerde zichzelf een onafhankelijke mening kunnen vormen over de hele zaak in plaats van constant eenheidsworst voorgeschoteld te krijgen zoals we de afgelopen 18 maanden hebben gezien ? U weet en ik weet dat er maar één reden is dat andersluidende stemmen constant geweerd worden in de reguliere media en zij tevens zwaar gecensureerd worden op social media, zoals FB, Twitter, instagram en Linkedin : omdat .... de overheid en de experten bang zijn dat ze niet meer geloofwaardig zullen overkomen eens het publiek de andersluidende stemmen gehoord heeft, hun leugens glashelder aan de oppervlakte zullen komen en zij zullen af gaan als een gieter. Wie de waarheid aan zijn kant heeft en eerlijk en authentiek is, hoeft niets te vrezen. Wie liegt en wel vreest zal er alles aan doen om andere meningen de mond te snoeren, net zoals een moordenaar alles zal ondernemen om zijn moord(en) te verhullen en verbergen. Er is in fine maar weinig verschil tussen het ene en het andere. De gradatie van de leugen is even erg. Ik ben een product van Henri Poincaré ( ° 1854 ) de wijsgeer die op vandaag door de voltallige academische wereld nog steeds geëerd wordt voor zijn wereldvermaarde quote : " het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een passie, noch aan een belang, noch aan een vooringenomen idee, noch aan wat het ook mag zijn, behalve aan de feiten zelf, omdat, onderwerping het einde betekent van het denken ". Laat ons samen eens rond de tafel gaan zitten en alle feiten inzake Covid19, de vrijheidsbeperkende maatregelen bij samenlezing met de Grondwet, de andere Belgische wetten en de Internationale Verdragen evenals de coronapas die steeds vaker opgelegd wordt hoewel het Corona vaccin een vrije keuze is en er dienvolgens GEEN consequenties mogen verbonden worden aan niet-vaccinatie, onder de loep nemen. Simultaan verzoek ik u om de overheid te overtuigen om de zware censuurmaatregelen die zij - onder de auspiciën van Maggy De Block - afgesproken heeft met oa Facebook en die aanleiding geven tot 1) het systematisch verwijderen van berichten uitgaande van andere meningen en 2) het massaal blokkeren van profielen op te heffen en de Grondwettelijke gewaarborgde vrijheid van meningsuiting te respecteren.

Pro memorie : Peter Callens, voormalig Stafhouder van Balie Brussel en thans voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Balies heeft enkele maanden geleden samen met een paar Stafhouders van andere Balies en tal van academici een open brief gepost in de krant De Tijd waarin ook hij opriep om de Grondwet en de hierin - onder meer - gewaarborgde vrijheid van meningsuiting te respecteren. Het is in dovenmansoren gevallen. Hopelijk kan u, als Rector van KULeuven thans het verschil maken en bereiken wat ALLE academici die er een andere visie op nahouden, al 18 maanden vragen. Dank bij voorbaat.

" Durf anders te denken en zoek tegenspraak op. Academici moeten durven blijven spreken op sociale media. Dat zegt de rector van de KU Leuven in zijn openingsspeech bij de start van het academiejaar. Hij roept professoren onder meer op om tegenspraak op te zoeken en die niet te ontwijken. Want de hele woke-beweging -die ijvert voor meer bewustzijn in de samenleving- zet de academische wereld volgens Sels stevig onder druk. Vrijheid van meningsuiting. Dat is waar de rector van de KU Leuven, Luc Sels, de aandacht wil op vestigen in zijn openingsrede. "Vandaag is het maatschappelijk debat goeddeels naar de sociale media verschoven, met grote gevolgen", aldus Sels.


3 views0 comments

Comments


bottom of page