top of page
Search

OPEN BRIEF AAN DE MEDIA

Beste medewerkers, directie en bestuur van VRT ( en VTM en ... en... )


Eerst en vooral mijn beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid, veel voorspoed en geluk en vooral, vooral een geweten toe.


Ik heb héél goede intenties voor volgend jaar 🙂 Ja. Ik ga met elkeen van jullie " verbinden ". Peace & love.

Ik begrijp volledig waarom jullie doen wat jullie doen. Het is niet jullie schuld. Het moet. De VRT is voor haar bestaan en financiering volledig afhankeljik van de overheid dus na-tuur-lijk kunnen jullie niet ingaan tegen jullie broodheer ! Dat gaat gewoonweg niet. Julie moeten met zijn allen jullie broodheer tevreden stemmen en de richtlijnen volgen. Anders staan jullie binnen de korste keren allemaal op straat, zonder inkomsten met nog een af te betalen hypotheek en zo. Voor de commerciële mediahuizen is dit niet anders. Zij ontvangen jaarlijks een subsidie van 400 miljoen euro van de overheid. Daar mag je al iets voor terugdoen, nietwaar ? Wiens brood men eet .... he.


Het zijn niet alleen voor ons maar ook voor jullie heel moeilijke tijden, misschien nog wel veel moeilijker dan wij ons kunnen inbeelden. Ik heb me al vaak afgevraagd hoe jullie al die leugens al 22 maanden kunnen blijven volhouden zonder zelfs maar met de ogen te knipperen en ook, of jullie nog kunnen slapen dan wel of jullie zich kapot slikken met slaappillen, stress- en angstremmers. De druk moet ongelooflijk hoog zijn voor jullie.


Gelukkig is er een kentering op komst. Een kantelmoment zeg maar. Vorig jaar waren er maar een paar reporters, journalisten, onderzoekers, cameramannen en andere profielen die werkzaam zijn in de media, die steen en been klaagden over hun gebrek aan onafhankelijkheid en de dwang waaronder zij moesten opereren. Dit jaar zijn het er al heel wat meer die de hele zaak spuugzat zijn, Ze nemen me in vertrouwen, leggen hun ei dat ondertussen de omvang heeft van dat van een dinosaurus. Ze willen en zullen de waarheid mee uitdragen. Dat is ongelooflijk mooi. Ik ben dan ook zeer hoopvol dat de 4de macht uiteindelijk toch haar ware taak ter harte zal nemen. Waarheidsgetrouw, correct en volledig informeren in de juiste context en perspectief. In afwachting dat jullie eindelijk het licht zien, lees ik al vele maanden geen krant meer en kijk ik ook niet meer naar het nieuws en andere duidingsprogramma's. Net zoals overigens een paar miljoen andere Belgen die de misselijkmakende berichtgeving niet meer kunnen verdragen, hun abonnementen hebben opgezegd en hun tv hebben uitgezet.


Sta mij toe om een paar correcties aan te brengen in jullie zoveelste onvolledige berichtgeving over de tegenbeweging. Was het een gebrek aan tijd of een tekort op het budget dat gemaakt heeft dat jullie het rapport van OCAD niet gelezen hebben of was het een bewuste daad om de tegenbeweging te minimaliseren en voor de zoveelste keer af te doen als " een paar enkelingen die desinformatie verspreiden " ?


Eerst en vooral wil ik er graag op wijzen dat de paar namen die u in uw artikel citeert personen zijn die al ruim anderhalf jaar waarheidsgetrouwe informatie brengen. Informatie die door u verzwegen wordt. Informatie die door u door een filter getrokken wordt, volledig uit zijn context wordt gerukt, nooit in het juiste perspectief wordt geplaatst. Uw zeer beperkte eenzijdige informatie heeft uitsluitend tot doel om de bevolking in een angstpsychose te duwen, ze aanhoudend in angst te houden en het volk te verdelen, tegen mekaar op te zetten en haat te zaaien terwijl wij al het mogelijke in het werk stellen om die angst en verdeeldheid weg te nemen en de bevolking terug te verzoenen, met elkaar te verbinden. Wij hebben er onze missie van gemaakt om de schade die u al 22 maanden lang elke dag aanricht, te herstellen. Wij investeren hierin zeer veel tijd. Gratis. Niet voor een maandelijkse wedde in loondienst of als zelfstandige, zoals jullie.


Het verheugt mij dat u in uw artikel schrijft dat er advocaten ( in het meervoud ) zijn die in de tegenbeweging zitten. U citeert hierbij echter slechts 2 namen, Michael en mijzelf. Wij zijn het klankbord van verenigingen die samen tienduizenden leden huisvesten. Wij vertegenwoordigen onze leden. Daarnaast hebben we samen ook nog ettelijke tienduizenden volgers die onze berichten lezen en delen om de waarheid mee uit te dragen. Er bestaan in dit land veel verenigingen, organisaties en groeperingen die evenzo zeer veel leden en volgers tellen. Zo'n 50tal langs Vlaamse zijde en ook zo'n 50 tal langs Waalse en Brusselse zijde die op enkele uitzonderingen na, ALLEMAAL het levenslicht hebben gezien NA het ontstaan van het corona debacle. Alles bij mekaar vertegenwoordigen al die verenigingen en organisaties ettelijke honderden duizenden mensen.


Voor de rest neem ik aan dat u heel goed weet dat er veel meer advocaten zijn die de leugens aan de kaak stellen en heel actief de waarheid uitdragen op social media middels het posten van alle wetenschappelijke studies en rapporten ( die u verzwijgt ), het publiceren van al het internationaal nieuws en publicaties van officiële websites van de WHO, Vigi Access, Vaers, CDC, Eudravigilance, het EMA enz... (die u ook achter houdt ) en het bekritiseren van alle artikelen die in de pers verschijnen en die in het beste geval halve waarheden bevatten maar meestal enkel volle leugens en volledig uit de context getrokken cijfers en andere data. Zij worden net als Michael en ik om de haverklap geblokkeerd. Niet omdat de informatie die zij verschaffen niet correct zou zijn ( want dat is het wel ) maar omdat het zeer, zeer, vervelend is dat er dissidente kritische stemmen bestaan die de eenheidsworst die u dagelijks brengt doorprikken met waarheidsgetrouwe informatie.


U citeert ook twee namen van policiti waarbij u het " ex " karakter van hun politiek profiel onderstreept, terwijl zij degenen zijn die het verschil maken en echte goede bedoelingen hebben met het volk. Ook hier vertel ik niets nieuws wanneer ik zeg dat er véél meer politici op de barricades staan om de waarheid uit te dragen en het narratief aan te klagen. Politici in functie die zowel in de Kamer als op het publiek forum aan de boom schudden. Idem dito wat betreft de grote hoeveelheid artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, wetenschappers, pathologen, antropologen, virologen, epidemiologen, vaccinologen, moleculaire biologen, psychologen, statistici, professoren, hoogleraren, lectoren en andere academici die al 22 maanden de leugen aan de kaak stellen en waarheidsgetrouwe informatie brengen die door u verzwegen of verdraaid wordt.

Last but not least zijn er miljoenen burgers die zich zeer ongerust maken over het welzijn en de fysieke en mentale gezondheid van het volk en die even zo hun tijd en energie investeren in het aan de kaak stellen van de leugens, het uitdragen van de waarheid en die ook hun vrije tijd investeren in het verdedigen van onze Grondwettelijke rechten en vrijheden tijdens allerlei acties waaronder manifestaties en betogingen die tegenwoordig vrijwel wekelijks plaatsvinden. Voorlopig komt nog maar 100.000 man op straat omdat velen - nog steeds - bang zijn voor repressailles op het werk of in de privé sfeer of omdat ze angstig zijn dat hen de kop ingeslagen wordt met matrakken, traangas en waterkanonnen door het ziekmakend machtverstoon van de bestuurlijke politie. Maar... het zullen er steeds meer worden. De bevolking is het zat. OCAD heeft het in haar rapport juist verwoord : de tegenbeweging wordt steeds groter. In dit land zijn ettelijke miljoenen mensen de hele zaak zo beu als koude pap. We worden constant belogen, bedot en bedrogen.


Kijken we dan eens naar de wereldkaart. Ik neem aan dat jullie dit zo af en toe toch ook wel eens doen en dus perfect weten dat wat in dit land gebeurt zich ook voordoet in alle andere landen die in de zak van de WHO en de EU zitten en voor een paar miljard euro hun volk verkopen ? Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Italië, de UK, de US, Australië en nog vele andere landen. U toont nooit wat er in die landen allemaal aan de hand is. U zwijgt er wijselijk over want het is natuurlijk zeer vervelend, nietwaar, dat de bevolking wereldwijd in opstand komt tegen het narratief en er overal ter wereld zeer veel artsen, wetenschappers, verpleegkundigen, zorgkundigen, wetenschappers,pathologen, antropologen, virologen, epedemiologen, vaccinologen, moleculaire biologen, psychologen, statistici, professoren, hoogleraren, lectoren en andere academici evenals miljoenen en miljoenen burgers actie ondernemen om de leugen te bestrijden en hun rechten en vrijheden te vrijwaren. Alles bij mekaar zijn we op deze planeet met EEN PAAR MILJARD die niet mee doen met het narratief en de leugens door hebben. Dit aantal zal blijven groeien.


De waarheid komt altijd uit. Waar zal u zijn en wat zal u zeggen als de dag des oordeels komt ? En ze zal komen, sneller dan u denkt. Zal u dan zeggen : " wir haben dass nicht gewusst " ? Ja ? Wel, die dag zal ik u herinneren aan deze open brief en alle andere die ik in het verleden al tot u heb gericht waaronder de brief waarin ik jullie verzocht om de 4 pijlers van de Gedragscode journalistiek te respecteren ( wat u tot op vandaag NIET doet ).


Wat zijn jullie goede intenties voor het komende jaar ? Zal u uit eigen belang blijven liegen en teren op uw sensatielust en angst creatie of zal u eindelijk uw taak ter harte nemen en correct, volledig en waarheidsgetrouw nieuws brengen zoals het hoort ?

We komen mekaar zeker nog wel op een of andere manier tegen. Ik kijk er al naar uit. In afwachting hiervan wens ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar !
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/12/23/deel-1-corona-tegenbeweging/?fbclid=IwAR1su2aM76FXOizYm_IOcUNHlYbA2ISwkonEjyPXNIijj8S92AQYwcByvfM

61 views3 comments

3 Comments


Unknown member
Jan 10, 2022

De vele plotselinge overlijdens van bekende sporters, amateurs en gewone (jonge) mensen stemt tot nadenken en doet mij zonder in paniek te schieten het ergste vermoeden. Ik las net ook het plotse overlijden van de zoon van Prof. Herman Goossens op 1 januari. Vandaag zijn wij de 10e.....Enfin wij zullen zien hoe lang de leugens nog zullen standhouden. Ik begin ook stilaan een vermoeden te hebben waarom ze politiekers in sleutelposities geplaatst hebben onze Pinocchio niet meegerekend (die vertrekt sowieso naar de EU) die niet op de kieslijsten stonden. Deze zondebokken verdwijnen na de bagger die ze over hun heen gaan krijgen.......en dan komen de echte politiekers aan zet (enfin is mijn persoonlijke mening). We zien wel.


Like

Monica Peeters
Monica Peeters
Jan 03, 2022

Ja afschuwelijk! Als ik met mijn boodschappen wagentje aan de kassa sta in de supermarkt staat daar een rekje met de gazetten 😉 Wij kijken niet naar het nieuws meer , sinds 2020 . Wat schrok ik van de voorpagina’s van elke krant die daar lag. 😳 De schaamte voorbij …en duidelijk hun vizier gericht op het voeden van tweedeling tussen de bevolking! Werd er kotsmisselijk 🤮 van . Open en bloot te lezen als je staat aan te schuiven, lees je hoe een niet verkozen regering met hun aanhangsel dat zich experten noemt de bevolking ophitst tov elkaar! In het verleden voor dit over ons heen gesmeten werd zou zulks discriminatie genoemd werden . Ik was echt geschrokken di…

Like

De media hebben zodanig hun hand overspeeld dat ze alle geloofwaardigheid definitief hebben verloren. En dat zal ook zijn weerslag hebben op andere onderwerpen waarover zij nog gaan berichten. Eigen schuld dikke bult

Like
bottom of page