top of page
Search

Omdat het belangrijk is om de zaken in een juiste context te plaatsenJAARLIJKSE DODEN DOOR INSECTENSTEKEN : 1.000.000 (wereldwijd)

Bron: Wikipedia


DODEN DOOR VERKEERDE GENEESMIDDELEN.

Bron: De Morgen

Na de overlijdens door insectenbeten, hieronder een oud artikel uit de krant De Morgen (2008) met de mededeling dat er jaarlijks, in Europa, om en bij de 200.000 doden vallen door verkeerde geneesmiddelen, onder-of-overdosering, niet-gebruik en ongewenste effecten.

Hoe zou dit anno 2020 zijn ? Hoeveel mensen sterven er jaarlijks in België door verkeerde medicatie, onder-of-overdosering, niet gebruik en ongewenste effecten ?

En .... we moeten ook deze vraag durven stellen: hoeveel mensen zijn er tijdens de eerste golf van Covid19 gestorven door een verkeerde behandeling, foute medicatie of niet behandeling wegens weigering tot opname in een ziekenhuis (ouderen)?

De politicus die ik een paar dagen geleden als anoniem getuige het woord gegeven heb op dit platform zei (ook) over de medische behandelingen van Covid patiënten het volgende: "De behandeling van de COVID patient was initieel ondermaats. Veel te veel invasieve ventilatie (de beademing op de intensieve zorgen) zonder nadenken over de onderliggende pathofysiologie en met weinig creatief denken rond mogelijk snel efficiente behandeling."


VERKEERSDODEN EN LETSELONGEVALLEN IN BELGIË

Bron: VIAS


2019 :

- letselongevallen (*) : 37.699

(*) Het gaat hier vaak om letsels met complicaties op lange termijn, waarvan een groot aantal slachtoffers zelfs niet meer volledig zal herstellen.

- doden : 646

totaal : 47.793 slachtoffers

Categorie : voetganger, fietser, bromfiets, moto, personenwagen, lichte vrachtwagen, vrachtwagen, bus/car

0 views0 comments

Comentários


bottom of page