top of page
Search

OEKRAÏNE DICTATUUR

De oligarch Rinat Akhmetov was, tot vandaag, de eigenaar van de Holding Media Group Ukraine die de meeste populaire tv zenders, kranten en tijdschriften van Oekraïne onder zich houdt. Meer dan 4000 journalisten werkten voor hem. Vandaag heeft Akhmetov kenbaar gemaakt dat hij al zijn tv kanalen, kranten en tijdschriften overdraagt aan de " Oekraïense autoriteiten ". Navolgend heeft hij ook kenbaar gemaakt dat hij afstand doet van zijn media eigendommen. Ondertussen is dit reeds een feit. Akhmetov heeft duidelijk laten verstaan dat de overdracht geen vrije keuze is maar hij hiertoe gedwongen is. Vanaf nu, zullen alle resterende tv zenders, kranten, tijdschriften en de 4.000 journalisten Zelensky moeten gehoorzamen en zijn instructies volgen. Hij heeft de totale controle over het media landschap.

Pro memorie, heeft Zelensky in een eerder stadium alle tv- en radiozenders evenals alle kranten en tijdschriften die, naar verluidt , Russische sympathieën hadden en/of in de Russische taal uitzonden en publiceerden verboden en gesloten, het bevel gegeven om ruim 1.000.000 schoolboeken in de Russische taal te vernietigen, onderwijs in de Russische taal of als tweede taal formeel verboden en evenzo het verbod opgelegd om de Russische taal nog te spreken of enige publicatie in die taal te doen op straffe van vervolging en zelfs de dood en ... bovendien, alle oppositiepartijen ( 12 ) in Oekraïne verboden onder het voorwendsel dat zij Russisch gezind waren/zijn en heel hun vermogen in beslag genomen. Sommige politieke oppositie leiders zijn zelfs gearresteerd en in hechtenis genomen. Er bestaat in Oekraïne geen oppositie partij meer.

30% van de Oekraïense bevolking ( ofwel ruim 12 miljoen mensen ) zijn van Russische origine en/of Russisch sprekend. 4 miljoen van hen wonen in Donbas waar uitsluitend Russisch gesproken wordt. Die mensen hebben niets te maken met de politieke strubbelingen tussen Rusland en Oekraïne maar zijn wel kop van jut, net zoals overigens oligarch Rinat Akhmetov die heel zijn vermogen in rook ziet op gaan. Zelensky en zijn administratie betalen geen vergoeding voor de overdracht van alle tv kanalen, kranten en tijdschriften.

Het moet u maar overkomen van in een land te wonen waar er geen politieke oppositie meer bestaat, geen vrijheid van media maar enkel nog staatspropaganda, geen vrijheid van meningsuiting en geen vrije keuze van taal. Kortom, nul vrijheid in wat dan ook.

Noord-Korea is in het verleden door het Westen vaak veroordeeld voor de aldaar heersende dictatuur van leider Kim Jong-un. Hij is uitgesloten van alle internationale betrekkingen. Maar voor Oekraïne kan het wel. Meer nog, Oekraïne is welkom om toe te treden tot de EU die prat gaat op democratische waarden ( die er - ook - niet zijn, het is een illusie, maar in woord wordt democratie wel hoog in het vaandel gedragen ).


https://mailbd.net/news/rinat-akhmetov-promised-to-transfer-all-his-media-assets-to-the-ukrainian-state-news-from-germany-about-ukraine-dw-43116/

5 views0 comments

Comments


bottom of page