top of page
Search

NOG MEER SANCTIES

Op 15.06.2021 heeft het Hongaars Parlement een wet goedgekeurd inzake de bescherming van kinderen. Sindsdien ligt Hongarije zwaar onder vuur van de liberale fractie van de EU omdat zij de liberale visie van " het blok " niet volgen.

Als tegenreactie heeft het Hongaars Parlement op 30.11.2021 een referendum goedgekeurd waarbij aan het volk 4 vragen zullen worden gesteld :

  • "Steunt u het houden van sessies over seksuele geaardheid voor minderjarige kinderen in het openbaar onderwijs zonder toestemming van de ouders?"

  • "Steunt u de bevordering van geslacht veranderende behandelingen voor minderjarigen?"

  • "Steunt u de onbeperkte introductie van seksuele media-inhoud aan minderjarigen die hun ontwikkeling beïnvloedt?"

  • "Steunt u het tonen van gendergevoelige media-inhoud aan minderjarigen?" https://rmx.news/hungary/hungarian-parliament-approves-child-protection-referendum/

Op 01.12.2021 heeft de pers de referendumvragen gepubliceerd waardoor de President in functie ( Ader ) zich nog meer de woede van de EU op de hals heeft gehaald. De volksbevraging op zichzelf is een probleem ( inspraak aan het volk geven is not done ) en de vragen die voorgelegd worden aan het volk zijn een probleem wegens haaks op de visie van de EU.

President Ader en premier Orban hadden de intentie om het referendum te laten plaats vinden op 10.03.b.2022 ofwel op dezelfde dag als de Presidentsverkiezingen in Hongarije.

De EU heeft gezocht naar een gepaste straf voor Hongarije omdat zij zich niet schikt naar haar liberale visie omtrent kinderen. Op 10.03.2022 heeft het EU Parlement met een verpletterende 478 stemmen voor en 155 tegen, in toepassing van de EU Rule of Law Conditionallity beslist om Hongarije tot eind 2027 uit te sluiten van alle Europese financieringsfondsen terwijl zij wel nog haar jaarlijkse bijdrage aan de EU moet blijven betalen ( Pro memorie : de UK is uit de EU gestapt - Brexit - omdat zij niet akkoord ging met de waanzinnig hoge en steeds meer stijgende bijdragen van - op dat moment - 1,5 miljard euro per jaar die zij aan de EU moest betalen - daar is het eertijds allemaal mee begonnen ).

Dit is zeer vreemd, temeer nu Hongarije, samen met Polen, de meeste Oekraïense vluchtelingen opvangt en dus alle EU humanitaire hulp en financieringen goed zou kunnen gebruiken. Het feit dat Turkije de transit van wapens van de US, de EU en NATO naar Oekraïne weigert en Rusland niet veroordeelt voor haar acties, zal er zeker ook wel voor iets tussen zitten. https://www.politico.eu/article/hungary-foreign-minister-peter-szijjarto-weapon-transit-ukraine/ https://newsrnd.com/news/2022-02-28-hungary-will-not-allow-the-transfer-of-arms-to-the-regime-in-kyiv-through-its-territory.HJg6_6qgq.html

Noot : Als mij dit referendum zou voorgelegd worden zou mijn antwoord op alle 4 de vragen NEEN zijn. Laat kinderen - verdomme - gewoon kinderen zijn en stop met ze op school of elders te manipuleren en conditioneren.

Update : Op 10.03.2022 werd Katalin Novak verkozen tot nieuwe President. Hongarije krijgt voor het eerst een vrouwelijke President. Een president heeft voornamelijk een symbolische functie maar kan wel wetten blokkeren of vertragen. Novak is lid van de thans regerende conservatieve Fidesz-partij van premier Viktor Orban https://www.zeelandnet.nl/nieuws/hongarije-krijgt-voor-het-eerst-vrouw-als-president

De relatie tussen de EU en Polen ligt ook op de schop. Op 10.03.2022 werd door het EU Parlement beslist om dezelfde sancties op te leggen aan Polen omdat ook zij de liberale visie van de EU niet volgen. Zowel Hongarije als Polen worden dus tot eind 2027 uitgesloten van alle Europese fondsen en financieringen.

Een beter voorbeeld van een totalitair regime is er niet. De EU houdt haar lidstaten zwaar in de tang. Doe je niet wat wij zeggen ? Sancties ! Geen centen meer uit de vette pot of ... erger.

Gisteren heeft Ursula Von Der Leyen " en petit comité " beslist om naast de 500 miljoen euro voor wapenleveringen en 500 miljoen euro voor humanitaire hulp, nog eens 500 miljoen euro voor extra bewapening kado te geven aan Oekraïne. Dat brengt het totaal op 1,5 miljard euro. Dat kan dan weer wel zonder enig democratisch proces te respecteren. Bij optelling van de centen en de wapens die de EU, US, Canada en indivuele lidstaten aan Oekraïne schenken, zitten we aan .... ? Ik ben de tel kwijt.

Macron heeft gisteren bovendien kenbaar gemaakt dat als de oorlog in Oekraïne blijft verder duren er nog meer " massieve " sancties zullen opgelegd worden aan Rusland en haar elite ondernemers. "Hij verzekerde dat de Europeanen bereid zijn om "tot het uiterste te gaan" om Oekraïne te steunen, zonder evenwel zelf een oorlogvoerende partij te worden. "Wij zijn niet in oorlog." " Ook Ursula heeft gemeld dat er een 4de pakket sancties klaar liggen. https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/macron-waarschuwt-rusland-voor-nieuwe-massieve-sancties/ar-AAUWkW2?ocid=msedgntp

De EU niet in oorlog met Rusland ? Nou ! De EU bemoeit zich met een conflict tussen twee niet-EU landen die ook geen lid zijn van NATO. De EU levert wapens aan Oekraïne en middelen om extra wapens te kopen. Ze brengt die wapens naar Oekraïne en/of zet ze af aan haar voordeur. De EU werkt mee aan de oorlog. ZIj is mededader en rechtstreeks betrokken partij. Het is niet nodig om zelf te schieten op de Russen om mededader te zijn. Het bevoorraden van een land met wapens is niet meer of niet minder dan mede-daderschap met de verzwarende omstandigheid dat de EU weet dat die wapens uitgedeeld worden aan burgers/jonge kerels zonder enige militaire of schietervaring en huurlingen en er genocide plaats vindt. Bovendien heeft de EU een economische oorlog veroorzaakt die een wereldwijde crisis, hyperinflatie en tekorten met zich meebrengt die de gewone burgers ( wij dus ) zeer zwaar treffen.

Dat ene Vincent Van Quickenborne ( ook een WEF vazal ) in het Parlement dan nog durft te verklaren dat " vrijwilligers die uit ons land vertrekken om zich aan te sluiten bij het Oekraïense leger geen inbreuk begaan op de Belgische wet op de huurlingen " laat mij perplex. https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/vrijwilligers-die-zich-aansluiten-bij-oekraïens-leger-zijn-niet-strafbaar/ar-AAUWEdT?ocid=msedgntp Hupakee, ga maar naar Oekraïne met een betaald vliegtuigticket en schiet Jan en Alleman maar straffeloos kapot ! Have fun ! Enjoy ! Tjonge, tjonge, onze Adolf draait zich om in zijn graf dat hij dit eertijds zelf niet heeft bedacht .... On-ge-loof-lijk.

En dan is er nog de US die onder de signatuur van ene Joe Biden met ( nieuwe ) sancties dreigt tegen Chinese ondernemingen die zaken doen met Rusland. Sancties van de US tegen China zijn schering en inslag maar deze keer laat Xi het niet over zijn kant gaan. Hij heeft gedreigd met zware vergeldingsacties als de US sancties oplegt aan Chinese ondernemingen die zaken doen met Rusland. https://www.youtube.com/watch?v=kzMCCWyg_do

Wanneer ik de zaken vanop een afstand bekijk is duidelijk als bron water dat de EU en de US constant provoceren en zich de woede van heel wat landen op de hals halen. Zij gedragen zich als totalitaire dictators zonder enig gevoel voor matiging. Gisteren tijdens de Security Council van de VN ( die op vraag van Rusland heeft plaats gevonden ) is weer maar eens gebleken dat ze staalhard liegen en de wereld een rad voor de ogen draaien. In een eerder stadium zou ik gezegd hebben ' dit komt niet goed '. Nu denk ik daar anders over. Dit komt wel goed maar niet op de manier zoals zij verwachten. Dit is het begin van het einde van de EU en de US. Het hele zaakje zal als een kaartenhuis in mekaar stuiken. Het spreekwoord "' hoogmoed komt voor de val " zal alle eer aangedaan worden. Het zal er echter nog een tijd heel hard aan toe gaan en wij, het volk, zitten - helaas - op de eerste rij. Wij zullen het allemaal moeten incasseren en de gevolgen dragen.

De prijs van diesel is gisteren weer gestegen naar een spectaculaire 2,286 €/l. Een volle tank kost nu om en bij de 140 euro waarvan meer dan 50 % taksen en accijnzen. Benzine idem dito. Voor één liter stookolie betaal je nu 2 x zoveel als een goed jaar geleden. Absurd en ... onaanvaardbaar. Maar ... de beleidsmaker laten maar begaan. Het is kassa, kassa tijd.

5 views0 comments

Comments


bottom of page