top of page
Search

NABESCHOUWINGEN MANIFESTATIE 23.01.2022

Het bedrog zit duidelijk overal.


1.

Tijdens het ochtendjournaal van zondag 23.01.2022 verkondigden de radiozenders dat er 100.000 mensen verwacht werd voor een protestmars tegen de coronamaatregelen. Vanaf de namiddag werd dit aantal herleid tot 50.000. Dit was het cijfer dat de politie beweerdelijk had doorgegeven aan de pers.

Dit was en is een leugen. In werkelijkheid waren er meer dan 500.000 manifestanten.

Op 21.11.2021 waren we met 100.000 ( ipv 35.000 zoals gezegd door de pers ) en toen stond de route vol vanaf het Noordstation tot pakweg City 2. Dat was al aardig wat.

Gisteren stond de volledige route vanaf het Noord-Station tot aan het Jubelpark vol met manifestanten. Meer nog, toen de kop van de groep al toegekomen was in het Jubelpark waren er nog steeds mensen aan het vertrekken aan het Noord-Station. .

De route van het Noord-Station tot aan het Jubelpark is 6 km lang.

Deze keer werd de binnenring in beide richtingen voor ons afgsloten van verkeer. De manifestatie liep over alle baanvakken in de twee rijrichtingen en op de stoepen langs beide zijden evenals de 4 baanvakken van de lange Belliardstraat en tot slot alle zijstraten tot aan de hoofdingang van het Jubelpark.

In het Jubelpark is, naar ons medegedeeld is, plaats voor 1,4 miljoen mensen. Het deel tussen de hoofdingang en de grote Arc stond afgeladen vol en op het plein achter de Arc stonden ook nog heel wat mensen. Dat was echt wel heel wat meer dan " 50.000 " die voorgehouden wordt. Bovendien hebben we vernomen dat heel wat manifestanten een eind voor het Jubelpark zijn tegen gehouden door piketten en niet tot daar zijn geraakt.


2.

De pers heeft unisono verkondigd dat de manifestatie een " corona betoging was ". Dat was het NIET. Het was een mars voor vrijheid, democratie en mensenrechten. Daarover is met een woord gerept. De pers heeft GEEN ENKEL beeld getoond van de vreedzame kleurrijke wandeling tussen het Noord Station en het Jubelpark ( net zoals overigens op 21.11 waar het publiek op tv ook enkel beelden gezien heeft van de rellen ). We zijn weer keihard geframed als hooligans en rellenschoppers terwijl dit absoluut NIET zo was/is. De sprekers die het woord hebben kunnen nemen, zijn ook allemaal neergezet als extreme anti-vaxxers en personen die zich schuldig maken aan extreme vormen van desinformatie. Ook dit is een pertinente leugen. Er is geen woord uitgezonden van wat diverse sprekers hebben gezegd. Enkel beelden getoond van een Nederlandse dame die een gedicht voorlas over .... liefde en beelden van Brecht Arnaert die, benevens zijn wetenschappelijke standpunten het leven vierde met zijn " viva la vida ! " . De internationale sprekers zijn niet aan bod gekomen ( en ik ook niet). Burgemeester Philippe Close heeft de manifestatie omstreeks 15u30 stil gelegd omdat er BUITEN het park rellen waren en aan de bestuurlijke politie ( robocops ) de opdracht gegeven om het park met waterkanonnen en traangas meteen te ontruimen. Heel " toevallig " was dit net voordat het tweede luik van de toespraken met de Internationale sprekers zou beginnen.

Tom en ik hebben met de vertegenwoordiger van de politie gesproken. Ik heb gevraagd om het park af te sluiten en de manifestanten te beschermen. Dat werd geweigerd. Vervolgens heb ik gevraagd om ons nog een half uur te geven ". Dit werd ook geweigerd. " Ik ben slechts een boodschapper " zei de man " het park moet van de burgemeester ontruimd worden, jullie kunnen kiezen, ofwel vertrekken jullie NU vrijwillig ofwel spuiten we jullie allemaal plat met waterkanonnen en traangas met nog een fikse boete er boven op ". Omdat er geen zeggen aan was, hebben wij ons akkoord verklaard met de beslissing. De veiligheid van de deelnemers gaat voor alles. Ik ben het podium op gegaan, heb gewacht tot de zanger die een liedje aan het zingen was klaar was en heb dan het einde van de manifestatie aangekondigd, gevraagd om te vertrekken en geduid dat wie blijft dit doet op eigen risico. We kregen echter niet de tijd om rustig te vertrekken. De waterkanonnen bleven vooruit rijden tot 50 meter van het podium waar dure ( gehuurde ) geluidsinstallaties stonden. We hebben met 30 man in 7 haasten het podium moeten ontmantelen om geen waterschade op te lopen. De voorzitter van de Duitste afdeling van WWD is met 3 man, met zijn armen hoog in de lucht ( ten teke van overgave ) naar voren gestapt met de bedoeling om de waterkanonnen te vertragen. Hij is letterlijk onderste boven gestraald door een waterkanon dat recht op hem gericht werd en heeft er een rugletsel aan overgehouden. De bestuurlijke politie was extreem agressief tegen de vreedzame betogers. Er zijn mensen geklopt met matrakken omdat ze niet snel genoeg weg liepen naar de enige zij uitgang langs waar we nog buiten het park geraakten. Het geweld was totaal buiten proportioneel.


3.

Annelies Verlinden heeft in de media verkondigd dat ze boos was.

" Dit is geen geen corona betoging maar puur geweld" zei ze.

Onzin natuurlijk. Pure framing. Net zoals alle vorige manifestaties.

Ze kreeg het niet over haar lippen om naar waarheid te zeggen dat ongeveer 500.000 man vreedzaam mee gestapt zijn in een manifestatie voor vrijheid, democratie en mensenrechten. Duidelijk signaal dat de mensen er genoeg van hebben. Niet alleen in België maar op hetzelfde moment in 60 steden in tal van landen waar OOK veel volk verschenen is om hun vrijheden terug op te eisen. Ook daarover natuurlijk geen woord in de pers.


4.

Over het verloop van de wandeling richting Jubelpark valt ook het een en ander te zeggen : Op de binnenring van Brussel ( 1/2 van de mars ) verschenen plots uit het niets ( zoals alle vorige keren ) zo'n 20 tal zwart gekleedde hooligans met zwarte bandanas voor hun gezicht. Zij stapten samen met de gillets jaune uit Frankrijk voor ons uit. We hebben de stoet bewust ingehouden om een zekere afstand te scheppen en duidelijk te maken dat zij niet bij ons hoorden. Ik wist dat die kerels ( net zoals alle vorige keren ) herrie zouden schoppen en heb de politie agent in burger die op de kop van de stoet met ons mee liep ( D. ) uitdrukkelijk gevraagd om preventief maatregelen te treffen om de vreedzame deelnemers te vrijwaren. Het werd geweigerd. " We kunnen niets doen want ze hebben nog niets gedaan" klonk het. En voorts " het zijn anarchisten, we kennen ze, we houden ze in de gaten ". En daar moesten wij het mee doen. Herkenbaar patroon. Steeds hetzelfde scenario en steeds hetzelfde antwoord.

Niet veel later liepen er plots 3 zwaar gebouwde kerels, volledig in het zwart met zwarte bandana voor het gezicht pal naast mij ( ik liep voor de kop van de stoet om alles in de gaten te houden ). Ik heb één van hen aangesproken met de vraag wat hij daar deed en waarom hij zijn gezicht volledig bedekte met een zwarte bandana. Hij negeerde mij. Ik bleef tegen hem praten waarop ik heb aangegeven dat ik hem zou blijven volgen en als hij ook maar één stap verkeerd zou zetten ik hem zou weten te vinden. Plots stapte hij weg van mij en ging pal naast de mediaploeg van VRT lopen ! ( voor de kop van de stoet stond het afgeladen vol pers verslaggevers uit tal van landen ). Stefan, hoofd van het veiligheidsteam ( een teamlid met een fenomenaal geheugen ) zei me " Carine, die kerels waren ook inTerkamerenbos. Zij horen bij de VRT ploeg ". Toen ik terug opkeek zag ik inderdaad de 3 " hooligans " met de reporter van VRT praten. Ik liet dit niet over mijn kant gaan en ben naar hen toegelopen en heb ze opnieuw aangesproken : " ah zo, u bent van de pers, u komt hier verkleed als hooligan om te schijn te wekken dat er rellenschoppers mee lopen met de betoging ! " waarop de geluidsman van de VRT lachend tegen me zei " ja, so what, dat mag toch ? " Zo doen ze dat dus ....

Bij de aankomst in het Jubelpark zijn alle deelnemers meteen naar voren gestapt waar het podium en tal van kraampjes ( en Dixie toiletten ) stonden. Europeans United had het echt super goed georganiseerd en daar -met financiële steun van sponsors ( waaronder HFF ) - ook zeer veel geld in geïnvesteerd. De man verdient een pluim. Er was een geweldige ambiance. Naast speeches, werd er ook gezongen en gedanst. Rond 15u30 zagen we plots buiten het park ( zo'n 250 m verder ) veel witte rook. We ontvingen bericht dat er rellen waren buiten het park. We hebben aan de politie gevraagd om de hoofdingang van het park af te schermen zodat onze manifestatie niet in het gedrang zou komen. Dit werd geweigerd. De politie had zich nochtans perfect kunnen opstellen voor de ingang van het park om de manifestanten te beschermen zodat wij vreedzaam verdere konden doen, maar... dat deed zij niet. ZIj hebben - integendeel bewust alle straten in de buurt afgesloten zodat wie weg wilde nog enkel weg kon via ... de hoofdingang van het Jubelpark. Ze hebben de relleschoppers letterlijk het park ingejaagd.5.

De rellen zijn ook deze keer geënsceneerd in kracht en omvang en duidelijk geprovoceerd. Ja, er waren inderdaad waren anarchisten aanwezig maar ze waren niet met " een 200tal " zoals de pers beweert. Ze waren met amper 20-30. Dat is heel duidelijk te zien om de streaming beelden van velen. Heel eigenaardig heeft Youtube alle streams verwijderd. We hebben er slechts één kunnen downloaden die een duidelijk beeld geeft van wat er BUITEN het park precies is gebeurd. De streaming is echter niet compleet. Tegen de tijd dat de streamer ( die aan het podium stond te te streamen ) buiten het Jubelpark was, waren de toegangstraten al afgespannen met prikkeldraad en stonden het dwars over de straat vol met robocops. Wanneer dit alles is opgesteld ( moet al een tijd voordien al geweest zijn ) en waarom, en wie of wat de rellen heeft uitgelokt blijft een open vraag. Hierover is door de politie geen enkele mededeling gedaan. Het enige dat we zien bij de aanvang van deel 2 van de streaming zijn een 10tal hooligans die de ruiten van een handelspand inslagen. Op de beelden is duidelijk gezien dat de hooligans letterlijk het park zijn ingejaagd. Ze konden geen andere kant uit. Alle straten waren afgesloten. Ze konden enkel nog door de hoofdingang van het Park weg. Dit is een BEWUSTE strategisch daad geweest van de bestuurlijke politie. Op die manier konden ze ook alle vreedzame manifestanten het park uit jagen, terwijl die honderdduizenden mensen helemaal niets deden.

Voorts blijkt ook uit de streaming dat IN het park ook heel wat politieagenten verkleed als hooligans circuleerden ( net zoals de vorige keren ). We zien zo onder meer twee in het zwart gekleedde hooligans met zwarte bandana voor het gezicht twee andere " hooligans " met geweld het park uit sleuren ( arrestatie ). Uit tal van andere beelden die ik inmiddels mocht ontvangen ( en die circuleren op Twitter ) blijkt dan weer dat een paar zwarte gekleede hooligans naar een opgestelde rij robocops loopt en zij opzij gaan om hun als hooligan verkleedde collega's door te laten.

Heel toevallig was de pers massaal aanwezig op de plaats van de rellen buiten het park en ... heel toevallig hadden ze ook allemaal gasmaskers bij ( en op ) om het gebeuren te kunnen filmen. Zoveel toeval is geen toeval meer. Ze wisten dat het zou gebeuren, ze wisten ook waar het zou gebeuren en hebben al het noodzakelijke gerief mee genomen OM het te kunnen filmen.

Burgemeester Close laat manifestaties toe omdat dit een Grondwettelijk recht is maar elke keer rond 15u30-16u breken er op specifieke plaatsen, ver van waar de grote massa is, relletjes uit die door Close aangegrepen worden om de manifestatie te verbieden en de locatie met geweld te ontruimen terwijl hij weet dat die manifestanten heel vreedzaam zijn. Het is zijn plicht om vreedzame burgers te beschermen en ze te vrijwaren van aanvallen door rellenschoppers maar dat doet hij niet. Hij gebruikt geprovoceerde en in scène gezetten rellen als excuus om iedereen met geweld te verjagen. Hij is niet ter goeder trouw. En Annelies Verlinden overigens ook niet. Het feit dat zij telkens elke manifestatie kwalificeert als " puur geweld " en alle manifestanten labelt als extreem rechts, gewelddadig en leugenaars die zich schuldig maken aan desinformatie ( terwijl zij zelf staalhard liegt ) zegt genoeg over de werkelijke intenties van de dame.

13 views0 comments

Comments


bottom of page