top of page
Search

Misleidende angstaanjagende informatie door HLN

Bron: HLN

"Het waren hallucinante beelden uit het Luikse CHC-ziekenhuis, patiënten die in plastic kokers getransporteerd werden. Het zijn opvouwbare isolatiekamers met een eigen luchtfiltratiesysteem, die aangekocht werden tijdens de ebolacrisis. “Het is een beschermingsmiddel tegen extreem besmettelijke en extreem dodelijke virussen.”

Ebola crisis ? In België en Europa is er nooit een ebola crisis geweest. Laat u niet op stang jagen. Ebola is niet extreem besmettelijk en ook niet extreem dodelijk, net zo min overigens als Covid19.

Zoals WHO zeer terecht stelt op haar website ( zie eerdere posts met schreenshot van de webpagina ) zullen de meeste mensen die besmet zijn met Sars-Cov2 slechts milde ziekte symptomen aan de ademhalingswegen vertonen en genezen zonder enige bijzondere zorg. Enkel ouderen en personen met onderliggende aandoeningen zoals CVD ( hartaandoeningen ), kanker, diabetes en chronische longziektes (* ) zullen een meer ernstige vorm van de ziekte ontwikkelen en medische hulp nodig hebben.

Dat een ziekenhuis in Luik opvouwbare isolatiekamers met eigen luchtventilatie systeem gebruikt om 1 patiënt in haar gebouw door 4 ( ! ) als marsmannetjes verkleedde verplegers te laten transporteren naar een bevestigde Covid19 afdeling, is niets anders dan pure sensatie propaganda om de bevolking nog meer angst in te boezemen.

Laat ons de video waaruit de foto geknipt is eens goed bekijken.

1) de patiënt op het rollend bed is geen jonge persoon en is duidelijk obees ( wat een comborditeit is )

2) de patiënt draagt een ziekenhuisbandje en lag dus al in het ziekenhuis ( wellicht op een gewone afdeling )

3) de patiënt wordt getransporteerd naar een bevestigde Covid19 afdeling ( = positief getest )

4) 4 als marsmannetjes ingepakte verplegers om 1 patiënt naar een Covid19 afdeling te transporteren, waarvan 2 er als decoratie bij lopen 5) de verpleegster die voor de marsmannetjes loopt, draagt een schort met korte mouwen en loopt binnen op de Covid afdeling

6) de beelden die getoond worden van de IC afdeling dateren van maart 2020 en zijn allemaal bejaarden.

7) we weten niet van wanneer de beelden dateren. Er is datum vermeld. Er zijn beelden bij van in maart 2020. De arts die duiding verschaft spreekt in de tegenwoordige tijd wanneer hij de vergelijking maakt met Italië. Hij zegt " het risico bestaat dat het gaat stijgen en we kunnen verzeilen in een situatie zoals in Lombardije ". Een door de wol geverfde reporter/journalist vertelde me onlangs dat media vaak oude archiefbeelden gebruiken.

8) er liggen 24 Covid patiënten op de IC afdeling 24 ..... De situatie is dramatisch ( = populairste woord van 2020 )

INFO OVER EBOLA : Ebola is een hemorragische koorts die enkel voor komt in midden Afrika. Deze virale ziekte is enkel overdraagbaar door direct contact met lichaamsvloeistoffen zoals bloed, urine, speeksel, braaksel en diarree. Naast koorts, zijn de laatste twee symptomen van ebola. Het virus verspeidt zich niet via de lucht. Je kan niet besmet geraken door aanraking ( hand geven, een zoen ... ). Hoesten of niezen zijn geen symptomen van ebola dus overdracht via aerosolen is onwaarschijnlijk. In het geval dat een enkele ernstig zieke patiënt naar een gewoon toilet gaat en het ebolavirus in het rioolwater terechtkomt, zal het virus sterk worden verdund in rioolwater tot ongevaarlijke hoeveelheden, bovendien is het ebolavirus erg broos waardoor het waarschijnlijk niet zal overleven,


Bron: HLN

213 views0 comments

Comments


bottom of page