top of page
Search

MARIUPOL ZIEKENHUIS

We herinneren ons allemaal nog de gruwelijke beelden van het ziekenhuis te Mariupol dat naar verluidt gebombardeerd was door de Russen. De video's van de grote ravage binnen en buiten hebben de ronde van de wereld gedaan. We zagen een diepe krater in de grond van het plein voor het ziekenhuis, zwart geblakerde gevels, kapotte ramen en binnen lag alles op de grond. Het had veel weg van een plundering.

Niet veel later verschenen er beelden van een hoogzwangere dame die een fotomodel bleek te zijn en werd er door bepaalde kanalen gesuggereerd dat het hele verhaal opgezet spel was. Dat was het ook maar NIET zoals geschetst door de alternatieve pers.

Het fotomodel legt thans uit wat er werkelijk is gebeurd.

  • Het ziekenhuis is enkele dagen voor het gebeuren grotendeels geëvacueerd om plaats te maken voor een commando post van het Oekraïens leger ( omdat het ziekenhuis beschikte over zonnepanelen )

  • de materniteit werd verplaatst naar een aparte vleugel in de uiterste hoek van het ziekenhuis; de mannen mochten niet bij hun echtgenotes blijven maar werden ondergebracht in de kelders van die vleugel ( die dienst deden als bunker )

  • het personeel van het ziekenhuis was verplicht om te blijven, net zoals de zwangere vrouwen; hoewel er twee andere ziekenhuizen zijn in Mariupol konden ze nergens anders naar toe

  • de burgemeester van Mariupol had voordien al het water, de elekctriciteit en ook de gas afgesloten in de stad; alle burgers wilden vluchten maar dat ging niet / mocht niet; een vriendin van het fotomodel is tijdens haar vlucht gedood door een landmijn ( die geplaatst was door het Oekraïens leger )

  • de patiënten werden niet verzorgd in het ziekenhuis; zij moesten zelf aan voedsel geraken en eten koken; de Oekraïense militairen hebben het eten afgepakt, omdat zij naar verluidt al 5 dagen niet meer hadden gegeten; de zwangere vrouwen zaten dus zonder eten in het ziekenhuis

  • er is op 09.03 geen airstrike geweest van de Russen; geen bominslag; enkel artillerie schoten waarbij de ramen kapot geschoten werden; het is niet duidelijk wie de schoten heeft gelost

  • de pers was onmiddellijk ter plaatse ( 12 min later ); ( heel vreemd s dit, het lijkt wel dat ze op voorhand wisten waar ze moesten zijn)

  • het fotomodel heeft glasscherven in het gezicht gekregen; ze had wondjes op haar voorhoofd, neus en lip; zij is niet verzorgd maar door de Oekraïense militairen meteen naar buiten geleid met de woorden '" laat het bloed van zitten, het zal schoon bloeden en vanzelf genezen "; zij is buiten overvloedig gefotografeerd door der pers terwijl zij dit nadrukkelijk had geweigerd; zij wilde niet gefotografeerd worden

  • de dame op de draagberrie is niet zij, maar een andere dame die door de shelling gekwetst is geraakt en aan haar letsels overleden is

  • de pers heeft overvloeding foto's genomen; zij is overgebracht naar een ander ziekenhuis ( plots kon dit wel ? ) waar zij is bevallen met een keizersnede, meteen na de bevalling stond diezelfde pers aan haar kraambed; zij heeft alle vragen beantwoord maar de pers heeft er een heel ander verhaal van gemaakt; zij heeft achteraf de foto's in de pers gezien maar geen woord van de duiding die zij aan de pers had gegeven.

Dat de Oekraïense militairen burgers gebruikt als schild, wisten we al. Dat de pers een propaganda machine is en de zaken volledig anders voorstelt dan ze in werkelijkheid zijn, wisten we ook. Dat de pers echter actief mee werkt om de propaganda machine nog meer te laten draaien, op voorhand informatie krijgt van een locatie waar iets staat te gebeuren, sito presto op locatie zijn om vervolgens op leugenachtige wijze te verkondigen dat de Russen een materniteit ziekenhuis gebombardeerd hebben, is een nieuw gegeven in het verhaal maar ook dit verbaast niet. Er doen tal van cgi fake video beelden van beweerde bombardementen de ronde. Nota bene van locaties waar de live stream steady cams van de stad tonen dat er helemaal niets aan de hand is. Mariupol wordt door Zelensky aangegrepen om van het Westen nog meer wapens en nog meer middelen te eisen. Mijn gedacht over de hele kwestie is dat de stad Mariupol en haar burgers bewust opgeofferd zijn als propaganda tool en de burgers van de stad ( cf hun getuigenissen ) vermoord worden door de Azzov Battalions zodat Zelensky een argument heeft om de Russen te beschuldigen van misdaden tegen de menselijkheid.

14 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page