top of page
Search

Marc Van Ranst, van alle markten thuis

In 2009, 2016 en 2018 "griep commissaris".

In 2020 "expert corona".


Wat was er in 2018 aan de hand (net zoals in 2016 overigens)? Een griep epidemie, net zoals dit jaar. En hoe was de situatie toen?"Vlaamse ziekenhuizen liggen vol. De kans is zelfs groot dat in de komende dagen geplande opnamen zullen moeten worden uitgesteld. Spoedartsen vragen huisdokters ook om patiënten niet te snel door te sturen. De Belgische spoedartsen en het artsensyndicaat lanceren een oproep waarin ze vragen dat enkel de patiënten die het zwaarst getroffen zijn door de griepepidemie opgenomen worden in het ziekenhuis. “Patiënten met niet gecompliceerde griep worden best thuis behandeld.” Bij de Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA zagen ze vorige week wel een significante toename van het aantal griepgevallen met complicaties. “Het gaat dan vooral om oudere patiënten die bovenop de griep een longontsteking krijgen of andere problemen met de luchtwegen”, zegt Renée Willems van ZNA. Spoedartsen vragen daarom dat huisartsen selectief zijn in het doorsturen van patiënten naar de ziekenhuizen.”

Het is zelfs niet uitgesloten dat er in de komende dagen een aantal geplande opnamen zullen moeten worden uitgesteld. We denken dan bijvoorbeeld aan mensen die al een tijdje wachten voor een knieprothese bijvoorbeeld. Dat kan gerust nog een paar dagen worden uitgesteld”, zegt Willems. Spoedartsen zien ook opvallend veel grieppatiënten die toch gevaccineerd werden met een anti-griepvaccin. Viroloog en griepcommissaris Marc Van Ranst spreekt van een piekperiode, maar hij ziet de artsen momenteel al “bijzonder verantwoord” te werk gaan. De griepepidemie nadert stilaan haar hoogtepunt, wat elk jaar weer tot overbezetting in de ziekenhuizen dreigt te leiden. “De overbezetting in ziekenhuizen is een jaarlijks terugkerend fenomeen in deze periode”, zo bevestigt ook griepcommissaris Marc Van Ranst. “Dat heeft ook te maken met de besparingsrondes, waardoor er minder ziekenhuisbedden zijn.


Herkenbaar ? Zoek de 7 verschillen .... griep anno 2016 (zie eerdere post) griep anno 2018 (hieronder) corona 2020 griep 2020 ... oeps, neen, die is er volgens Van Gucht niet.
503 views1 comment

1 commentaire


Membre inconnu
16 oct. 2020

Het was toen de ‘generale repetitie’... 2009.... toen begon men het ook dramatisch te overdrijven, dramatische verhalen, vaccins (die op een super snelle manier geproduceerd waren!) , goochelen met astronomische voorspellingen v besmettingen,... en toen... verzwakte het virus plotseling... en het was weg ! Ik heb toen de situatie al van heel dicht opgevolgd ...

J'aime
bottom of page