top of page
Search

Maatregelen in Antwerpen worden verstrengdBron: GVA


Cathy Berckx, gouverneur van Antwerpen en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Instituut voor Tropische geneeskunde, laat opnieuw van zich horen.

Na een politieverordening waarbij de Avondklok werd ingesteld in de ganse provincie Antwerpen, heeft zij vandaag bij wege van een nieuwe politieverordening de door de Veiligheidsraad versoepelde maatregelen inzake de mondmaskers in de ganse provincie Antwerpen verstrengd.

De mondmaskerplicht binnen en buiten zoals voorzien in het Ministerieel Besluit van 30.06.2020 blijft in de ganse provinie Antwerpen behouden. Cathy Berckx heeft er zelf nog een extra regel aan toegevoegd. De bevolking moet nu ook in de omgeving van scholen verplicht een mondmasker dragen tijdens de gebruikelijk in-en uitlooptijden van de scholen.

Kortom, ouders die in de buurt van de school uit hun auto stappen om hun kinderen uit te laten, moeten verplicht een mondmasker dragen ook al is er niemand in de buurt en maken hun kinderen deel uit van hun familiale bubbel. Zij moeten verplicht een mondmasker dragen terwijl zij hun kinderen begeleiden naar de schoolpoort. Voorbijgangers die toevallig in de buurt van een school wandelen moeten tijdens de gebruikelijkelijke in-en uitlooptijden van de school evenzo verplicht een mondmasker dragen ook al is er niemand anders in de buurt. De afstandsregel is van geen tel meer.

 

De provincie Antwerpen telt 1.878.104 inwoners. Dashboard Op 30.09.2020 lagen er in de ganse provincie Antwerpen 132 mensen in het ziekenhuis waarvan 27 op intensieve zorgen (*) Op 30.09.2020 hebben 5 mensen het ziekenhuis verlaten. (30.09.2020 is laatste door Sciensano geregistreerde cijfers )

(*) 132 = 0,0071% van de totale bevolking.


Het is totaal onredelijk om in de ganse provincie Antwerpen de mondmaskerplicht BUITEN opnieuw verplicht te stellen terwijl 99,9925% van de bevolking gezond is, temeer nu tal van experten (ook degene die we in MSM zien) steeds gesteld hebben dat een mondmasker buiten totaal nutteloos en het onmogelijk is om buiten besmet te geraken als je de 1,5 m afstandsregel respecteert (wel te verstaan enkel opzichten derden en niet met personen uit je eigen bubbel zoals bvb ouder + kinderen)

1 view0 comments

Comments


bottom of page