top of page
Search

Lieven Annemans lid, Marc Van Ranst niet: nieuwe leden van belangrijkste expertengroep bekend

Gezondheidseconoom Lieven Annemans, die zich de afgelopen weken kritisch toonde over het coronabeleid, maakt deel uit van het vernieuwde adviesorgaan Celeval. Dat orgaan zal de Nationale Veiligheidsraad bijstaan in het uitstippelen van de aanpak van de coronacrisis. Dat schrijven De Tijd en de kranten van Mediahuis.Beste Lieven, Ik heb je opiniestuk over de corona maatregelen van 26.08.2020 op mijn pagina gepost en je hierin met complimenten getagd. Je was in dat opiniestuk zeer scherp naar de "experten " toe. Terug naar normaal was toen je boodschap. Ik keek dan ook vreemd op toen ik je even later in Terzake tegen Erika Vlieghe hoorde zeggen dat zij " een goeike " is. Van je eerdere scherpe woorden was tijdens het debat niets meer te merken. Je bleef op de vlakte.

Nu - amper 5 dagen later - lees ik in de krant dat jij deel uitmaakt van de vernieuwde Adviesraad Celeval waarin je samen met Erika Vlieghe zal zetelen. Wanneer is je aanstelling geregeld geworden? In de coulissen voor of na het Terzake debat? Het maakt niet uit, zolang jij je maar blijft inzetten voor de goede zaak. In het belang van het volk dat kreunt onder de absurde corona maatregelen.

Ik hoop dat je achter je oorspronkelijk standpunten cf je opiniestuk zal blijven staan en niet met de spreekwoordelijke wolven zal meehuilen. Ik post al weken lang de werkelijke cijfers en wetenschappelijk onderbouwde artikelen waaruit blijkt dat er niets meer aan de hand is. Je ziet ze dagelijks op je startpagina verschijnen.

Ik ken je als een integer man. Ik hoop dat jij je integere ziel niet zal verkopen en de afschaffing van het absurde corona beleid zal nastreven zoals ... beschreven in je opiniestuk. groeten, Carine


UPDATE : repliek van Lieven Annemans :

Beste Carine en allen, dank voor het bericht.

Ja, het is nu eenmaal niet mijn stijl om mensen persoonlijk aan te vallen of te verwijten. Maar ik blijf uiteraard bij mijn visie dat dat we nu in een nieuwe fase zijn aanbeland waarin we onze samenleving dringend moeten laten herleven.

Onze kwaliteit van leven moet opnieuw in de spotlights komen en het virus moet naar de backstage. Ik probeer de collega's te overtuigen via goede argumenten en op een rustige manier. Hopelijk werkt die aanpak.

Dank voor de steun. Het zal nodig zijn. Vriendelijke groeten, Lieven

.

2 views0 comments
bottom of page