top of page
Search

HET EFFECT VAN DE (EU EN US ) SANCTIES

Op de Russische munt ? Zero, puncto, zero, zero, zero. De roebel heeft zich al hersteld.

Maar... de economische oorlog woedt volle bak tegen .... ons. De prijzen van gas, benzine, diesel en mazout zijn spectaculair gestegen terwijl er geen tekorten zijn en de reserve voorraad ( in barrels ) voldoende is om het totale wereldverbruik nog heel lang te dragen. De EU heeft recentelijk nog voor een recordbedrag van meer dan 600 miljoen euro aan gas besteld bij Rusland. De prijzen van voedingsmiddelen zijn ook al gestegen met 20-30% met - naar verwachting - nog sterke prijsstijgingen in het verschiet. Er worden voedseltekorten aangekondigd. Vorige week hebben bedrijven gemeld dat zij de deuren sluiten omdat zij de hoge energiekost niet meer aankunnen. Anderen verminderen hun productie maar rekenen de hoge energiekost door aan de supermarkten die het op hun beurt doorrekenen aan de consument.

Wat doet de overheid ? NIets. Of toch niet veel anders dan met geld smijten voor Oekraïne en andere nutteloze uitgaven. Zij laat het volk in de steek. Door de Covid lockdowns was in november 2020 al 25% van de bevolking in de armoede gevallen. Nu zijn dat er nog veel meer.

Na 2 jaar lang van onze vrijheden te zijn beroofd en onderworpen te zijn geweest aan een resem vrijheidsbeperkende maatregelen waarvan het nut nooit bewezen is, laat de overheid ons plunderen op vlak van voedselbevoorrading en energie. Ze zit in onze portemonnee. 50% van onze benzine, diesel, gas en mazout zijn taksen. Naar gelang van het geval is 6%, 12% of 21% van alles wat wij in de winkel kopen BTW. Zowel productiebedrijven, als distributieketens en handelaars ( de ganse keten van producent tot kleinhandelaar ) worden onderworpen aan moordende belastingen. Ook de werkende burgers betalen zich blauw aan personenbelastingen, provinciebelastingen, gemeentebelastingen, onroerende voorheffing, roerende voorheffing, successierechten en allerlei andere taksen, accijnzen en belastingen. Wat doet de overheid voor ons ? Niets. Ze verrijkt zich op onze kap. Het zal haar worst wezen dat vele gezinnen de eindjes niet meer aan mekaar kunnen knopen.

Alexander De Croo zit op dit eigenste moment in Roemenië schoon weer te spelen met de President en de 300 Belgische militairen die daar al een maand op " missie " zijn om de grenzen met Oekraïne te bewaken. Hoeveel kost zijn tripje ? En hoeveel kost deze operatie aan de Belgische staat ? ( bovenop al het andere geld dat hij richting Oekraïne smijt EN de 800 miljoen euro die hij uitgetrokken heeft voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in ons land? Hoeveel euro heeft Alexander De Croo uitgetrokken voor het eigen volk ?

Hoe lang gaan we deze incompetente, zwaar overbetaalde, Federale, Vlaamse en Waalse regering die ons doelbewust in onze rechten benadelen en onze belangen niet vrijwaren, nog verdragen ? Wat moet er nog gebeuren voordat het volk recht staat en zegt : genoeg !!

1 view0 comments

Comments


bottom of page