top of page
Search

Geregistreerde bijwerkingen van vaccins

" Tot dusver hebben 243.412 mensen een eerste dosis van het coronavaccin gekregen. 3.458 mensen hebben reeds een tweede dosis gekregen. Het gaat zoals aangekondigd vooral over oudere mensen. 15 procent van de 80-plussers heeft nu een eerste vaccinatie gehad en in de Vlaamse woonzorgcentra heeft 82 procent van de bewoners de eerste dosis gekregen.

Tot en met 26 januari werden 262 meldingen van vermoedelijke bijwerkingen met het Pfizer/BioNTech-vaccin gemeld en 2 meldingen van vermoedelijke bijwerkingen met het Moderna-vaccin. Van deze in totaal 264 officiële meldingen werden er 37 beschouwd als ernstig. Het is belangrijk om te zeggen dat ernstige bijwerkingen steeds binnen de 15 dagen gemeld moeten worden terwijl niet-ernstige bijwerkingen pas binnen een periode van 90 dagen moeten gemeld worden.

Er werden tevens 14 overlijdens gemeld kort na vaccinatie, al werd er nooit een oorzakelijk verband met het vaccin vastgesteld.

(lees verder onder de afbeelding)

__________

264 officiële meldingen van bijwerkingen waarvan 37 ernstig en 14 doden kort na vaccinatie.

En hoeveel niet officiële meldingen of geen meldingen wegens verzwegen door WZC ? Ik heb alleszins al behoorlijk wat berichten binnen gekregen van verplegend personeel in WZC waar zich regelrechte drama's afspelen. Veel plotse overlijdens binnen de 24-48 u na vaccinatie en overigens ook veel plotse besmettingshaarden in WZC die voordien volledig corona vrij waren ( " maar we mogen niets zeggen " ).


We weten ondertussen allemaal dat Stevie-no-wonder zich niet schuwt voor een leugen meer of minder. Als hij publiek toegeeft dat 264 gevaccineerde bejaarden bijwerkingen hebben waaronder 37 ernstig, mogen we er zeker van zijn dat het in werkelijkheid veel meer zijn.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat in de huidige doelgroep meer dan 50% van het zorgpersoneel weigert om zich te laten vaccineren ( niettegenstaande het feit dat ze allemaal zwaar onder druk zijn gezet door hun directies om het wel te doen ).

Zij zitten nl. op de eerste rij. Zij zien het allemaal gebeuren. Want, wat als zij één van die 37 de ernstige gevallen zouden zijn ? Russische roulette spelen ?


In de US werden door VAERS ( onderzoeksafdeling van het CDC ) al meer dan 205 doden geregistreerd en ruim 182.000 ernstige opgelijste bijwerkingen. In Noorwegen werden ook al meer dan 29 doden door vaccinatie geregistreerd. UK en diverse andere landen idem dito. Sommige landen hebben de vaccinatie opgeschort omdat er teveel schadegevallen zijn. Zij wensen dat er eerst verder onderzoek wordt gedaan. Uiteraard is dit alles geweten door onze politici. Ook zij lezen kranten. Meer nog, ze krijgen het nieuws rechtstreeks aangereikt.


En toch zijn er in dit land nog zonderlingen die aandringen om het vaccin verder te promoten en nog meer vaccinatiecampagnes te voeren die klauwen vol geld kosten ( zie eerdere post : de overheid heeft al ruim 3.000.000 € gepompt in vaccinatie campagnes ).


"In Brusselse en Waalse woonzorgcentra is amper de helft van het verzorgend personeel bereid om zich te laten vaccineren. Dat zei Vincent Frédéricq, secretaris generaal van Ferubel-Femarbel, de federatie van commerciële rusthuizen in Wallonië en Brussel, vrijdag in de bijzondere Kamercommissie rond de corona-aanpak in ons land. "Dit is echt het moment om campagne te voeren voor vaccinatie", drong hij aan.

In de bijzondere Kamercommissie bevoegd voor het onderzoek naar de aanpak van de COVID-19-epidemie in ons land, hamerde Frédéricq op het belang van het vaccineren van het rusthuispersoneel. "Als de vaccinatiegraad niet voldoende is, kunnen we de rusthuizen niet volledig heropenen", klinkt het. Hij riep de Waalse en Brusselse ministers van Volksgezondheid, Christie Morreale en Alain Maron, op om een bewustmakingscampagne op te zetten." "https://www.hln.be/.../vaccinatiebereidheid-veel-te.../...


Bewustmakingscampagnes? Bewust maken van wat ?

We spreken hier over een experimenteel vaccin volgens een volledig nieuwe technologie die nooit eerder toegepast is op de mens en waarvan noch de werking noch de veiligheid of bijwerkingen gekend zijn. Pierre Van Damme heeft in de pers verklaard dat we voor een nooit eerder gezien medisch EXPERIMENT staan en onderzoek in de TOEKOMST zal uitwijzen of het vaccin ( meerdere soorten ) werkt en wat de eventuele bijwerkingen zijn. De pharmareuzen Pfizer en Moderna moeten hun laatste onderzoeksrapport pas eind 2023 voorleggen aan het EMA, dat slechts een voorlopig voorwaardelijke toelating tot commercialisatie heeft afgeleverd. In de US is het Pfizer vaccin overigens enkel toegelaten " for emergency use ".

Er zijn nog heel veel vragen rond de preventieve bescherming na vaccinatie. Ze weten het ( nog) niet. We zijn allemaal proefkonijnen.


11.497.000 mensen zijn gezond. Hun immuunsysteem is bestand tegen het virus. Tot op vandaag is amper 5% van de totale bevolking positief getest waarvan slechts een kleine minderheid effectief ziek is geworden. Ziekenhuisopnames zijn kort. Gemiddeld 3 dagen. De overgrote meerderheid geneest.

Waarom een gezonde bevolking bloot stellen aan risico's op korte en mogelijks ook lange termijn ?

Waarom campagnes blijven opzetten voor iets dat niet 100% veilig doch integendeel ondertussen geweten is dat er nevenschade is ( *) om mensen te overtuigen om toch risico's te nemen en hun leven in de weegschaal te leggen zonder mogelijkheid van verhaal tegen de pharma reuzen die vrijstelling van aansprakelijkheid hebben geëist en bekomen?


(*) by the way, Mijnheer Van Gucht, uw opmerking dat het op vlak van bijwerkingen allemaal nogal goed meevalt, is hoogst ongepast. Het zal u maar overkomen van één van die 37 ernstige bijwerkingen te zijn of 1 van die 14 doden.

Bent u al gevaccineerd? Ik denk het niet. https://www.msn.com/.../zoveel-belgen.../ar-BB1dcDAz...

688 views0 comments

Comments


bottom of page